Gigabitin Ethernet tulee satelliitteihin

Piensatelliittien kautta avaruuslaitteissakin ollaan siirtymässä perinteisistä omista liitäntärajapinnoista Ethernetin käyttöön. Nyt myös Microchip laajentaa mallistoaan uudella avaruuden olosuhteisiin tarkoitetulla Ethernet-PHY-piirillään. Uutuus kestää säteilyn lisäksi vaikeitalämpötiloja ja sähkömagneettisia tapahtumia.

Microchipin VSC8574RT- uutuuspiiri kestää valmistajan mukaan yhden lukitusimmuniteetin yli 78 MeV.cm²/mg-tapahtuman ja kokonaisionisoivan annoksen 100 kiloradiin asti. Näillä ominaisuuksilla piiri sopii esimerkiksi matalan kiertoradan satelliiteista (LEO) aina syvän avaruuden sovelluksiin.

Uutuuspiiri tukee ohjausprosessorin suuntaan SGMII (Serial Gigabit Media Independent Interface) ja Quad Serial Gigabit Media-Independent Interface (QSGMII) -liitäntäntöjä.  Lisäksi piiri tarjoaa ajoitukseen ja synkronointiin erittäin tarkkaan ajotuksen Synchronous Ethernet (SyncE) sekä IEEE1588v2 Precision Time Protocol (PTP) -moodit.

Microchipin VSC8574RT tarjoaa neljä porttia 10-, 100- ja 1000BASE-T-Ethernetin yhteysnopeuksilla ja sopii sekä kupari- että kuituliitäntöihin.  Se pohjaa valmistajan Commercial-Off-The-Shelf (COTS) -pohjaiseen VSC8574-mallipiiriin, jonka avulla suunnittelijat voivat aloittaa sovellusten kehittämisen ja korvata ratkaisun vasta loppuvaiheessa oikealla VS8574RT-piirillä.

Lisää: Microschip (LINKKI), VSC8574RT (LINKKI), VSC8574 (LINKKI) ja aiempi Uusiteknologia.fi:ssä julkaistu uutinen Ethernet-piirien käytöstä avaruudessa (LINKKI).