Kempower avaa isomman tehtaan Lahteen

Sähköajoneuvojen latausratkaisuja valmistava Kempower laajentaa tuotantotoimintojaan ja avaa uuden tuotantolaitoksen Lahteen. Uusi 10 000 neliön tuotantolaitos avataan vuoden 2024 aikana asteittain. Yhtiö arvioi rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen vuosien 2024–2025 aikana.

Kempowerin tulevat uudet tuotantotilat sijaitsevat Isku Centerissä Lahden Mukkulassa.  Tehdaskiinteistö on toiminut aikaisemmin kokonaisuudessaan Iskun huonekalutehtaana. Nyt tiloissa toimii Iskun lisäksi muun muassa LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT yliopisto sekä muita yrityksiä.

”Tämä on erinomainen esimerkki vanhan tehdaskiinteistön uusiokäytöstä. Kempowerin saapuminen kiinteistölle on luonnollinen jatkumo sille vastuullisuustyölle, joka aloitettiin aikanaan, kun kiinteistöä uudistettiin korkeakoulukäyttöön”, sanoo Iskun General Counsel Roope Vikström.

Kempower on allekirjoittanut jo tilavuokrausta koskevan aiesopimuksen, joka käsittää yhteensä noin 10 000 neliömetriä uuta tilaa sekä mahdollisuuden tilojen laajentamiseen tulevaisuudessa. Uusi tuotantolaitos avataan asteittain vuoden 2024 aikana, ja käytettävä tila kaksinkertaistaa yhtiön tuotantotilat Euroopassa.

”Tuntuu hienolta laajentaa yhtiömme toimintaa sen kotipaikkakunnalla Lahdessa. Uusien toimitilojemme myötä pystymme vastaamaan luotettavien pikalatausratkaisujen kasvavaan kysyntään. Keskittämällä tuotekehityksen ja tutkimuksen lähelle tuotantoa voimme jatkaa kasvua kustannustehokkaasti, ja keskittää sähköisen liikenteen huippuosaamista Suomeen”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Lahden laajennus on ensimmäinen osa yhtiön kapasiteettilaajennuksia Euroopassa vuosien 2024–2025 aikana. Kempower harkitsee edelleen mahdollista tarvetta lisäkapasiteetille Euroopassa. Tuotannon lisäksi Kempower laajentaa myös yliopistoyhteistyötä Lahdessa avaamalla uuden tutkimuskeskuksen LUT yliopiston Lahden kampukselle vuoden 2023 aikana.

Kempowerin tilojen laajentaminen Lahdessa on osa yhtiön kasvustrategiaa ja tavoitetta olla alan viiden suurimman toimijan joukossa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Tämän vuoden loppuun mennessä yhtiö avaa myös uuden tuotantolaitoksen Durhamiin, Pohjois-Carolinaan.

Lisää: Aiemmat Kempoweria käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Kempower Lahti