Lisää turvaa autojen mikro-ohjaimiin

Infineon ja itävaltalainen Kontrol ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta autoelektroniikan turvaratkaisuista. Infineon toimittaa hankkeisiin uusimman Aurix-ohjaimensa, jonka vaatimustenmukaisuus on varmistettu Kontrolin tekniikoilla.

Yrityksen pilvipohjainen KoPilot-teknologia tarkistaa, toimivatko integroidut kuljettajaa avustavat toiminnot voimassa olevien lakien mukaan. Itävaltalaisyhtiön teknologiaa käytetään ajoneuvojen lisäksi jo droneissa ja roboteissa. Kontrol pyrkii ratkaisemaan tulevia autojen turvallisuushaasteita kääntämällä ja digitalisoimalla autoihin liittyvät lakimääräykset ja asiaankuuluvat tieliikennestandardit ja -määräykset koneellisesti luettavalle kielelle.

Infenonin Aurix-mikrokontrolleri hyödyntää jo Kontrolin teknologiaa, joka on askel eteenpäin luottamuksen lisäämisessä autonomiseen ajotekniikkaan. Piirin yhteensopivuus mahdollistaa yksinkertaisen päivityspolun nykyisin käytössä olevista Infineonin ratkaisuista. Yhteistyön kautta Infineon ja Kontrol voivat tarjota asiakkailleen tarvittavia säännöspäivityksiä milloin tahansa ja varmistaa näin liikenneturvallisuuden voimassa olevien standardien mukaisesti.

Taustaa: Uusien itseohjaavien ajoneuvojen kanssa lakien vaatimukset, standardit, normit ja tuomioistuinten päätökset asettavat suuria haasteita kaikille markkinatoimijoille. Tarkoitus on löytää turvallinen ja kustannustehokas lähestymistapa itsenäisesti julkisessa liikenteessä ajavien autojen toteuttamiseen. Kontrol tekee Infineonin lisäksi yhteistyötä autoteollisuuden laitevalmistajien kuten Thalesin, Boschin ja Magnan kanssa.

Lisää: Infineon (LINKKI), Kontrol (LINKKI), Aurix-mikro-ohjaimet (LINKKI) ja Aurix-kortit (LINKKI).