Garminille tutkimus- ja testausyksikkö Jyväskylään

Urheilu- ja aktiivisuusrannekkeita kehittävä on Garmin on avannut Jyväskylään huipputason tutkimus- ja testausyksikön. Taustalla on vuonna 2020 tehty kauppa, jolla yhtiö hankki omistukseensa suomalaisen Firstbeatin kuluttajalaitetoiminnot.

Uusi Firstbeat Analytics Lab tarjoaa kehittäjille erilaisten kuntolaitteiden lisäksi instrumentointijärjestelmiä ja yrityksen itsensä kehittämää seurantateknologiaa. Niiden avulla voidaan kehittää tuleviin älykelloihin, pyörätietokoneisiin ja muihin hyvinvointituotteisiin uusia ominaisuuksia.

Firstbeat Analytics Lab käynnisti toimintansa jo soft openingin kautta vuonna 2022, mutta saavutti täyden operatiivisen kapasiteettinsa vasta tänä vuonna.  ”Nyt kun käytössämme on lahjakkaiden ihmisten lisäksi uuden laboratorion laitteet ja teknologia, edistämme varmasti innovaatiota ja autamme luomaan huippuluokan ominaisuuksia tuleviin Garmin-tuotteisiin Firstbeat Analytics -yhtiön toimitusjohtaja Aki Pulkkinen.

Navigointi- ja mittausrannekkeita valmista Garmin Ltd. -yhtiö on rekisteröity Sveitsiin, ja sen suurimmat tytäryhtiöt sijaitsevat Yhdysvalloissa, Taiwanissa ja Isossa-Britanniassa. Yhtiöllä on yhteensä noin 19.700 työntekijää.

Lisää: Aiemmat uutiset Firstbeat Analyticsista (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuva: Garminin First Beat Analytics Labs, Jyväskylä