Nopea neljän teratavun SSD-muisti ohuella jäähdytyslevyllä

Samsung Electronics on julkaissut uuden neljän teratavun (TB) tallennuskapasiteettivaihtoehdon SSD 990 PRO -sarjaansa, joissa hyödynnetään V-NAND (V8) -muisteja, parannettua ohjaintekniikkaa ja uutta ohutta jäädytyselementtiä.

Samsungin 990 PRO -sarjan uusimmat muistikammar ovat optimoitu suuria datamääriä vaativia tehtäviä varten, kuten 3D/4K-grafiikkatyöhön, data-analytiikkaan ja peleille.  Uudet muistit tarjoavat luokkansa parhaita satunnaisia lukunopeuksia jopa 1600K IOPS:ään asti

Uudella ohuella jäähdytyselementillä varustettu 990 PRO on yhteensopiva myös uusimpien pelikonsolien kanssa. Muita parannuksia ovat nikkelipinnoitettu ohjain sekä SSD-kovalevyn taustaosan lämmönlevitin, joka huolehtii optimaalisen lämpötilatason ylläpidosta ja minimaalisista suorituskyvyn vaihteluista ajan mittaan.

Uusi 990 PRO -sarja saavuttaa Samsungin mukaan läpimurron tehokkuudessa eli jopa 50-prosenttisen suorituskyvyn parannuksen aiempaan 980 PRO -sarjaan verrattuna.  Uutuus vähentää merkittävästi esimerkiksipelien keskeytyksiä ja nopeuttaa korkealaatuisten videoiden lataamista.

Uusilla V8-piireillä ja parannellulla ohjaimella varustettu neljän teratavun 990PRO-muistikampa antaa Samsungin mukaan lähes maksimaalisen suorituskyvyn PCIe 4.0 -käyttöliittymässä. Sekventiaalinen lukunopeus yltää jopa 7 450 megatavuun sekunnissa (MB/s) ja kirjoitusnopeus vastaavasti jopa 6 900 megatavuun sekunnissa (MB/s).

Samsungin V8 1Tn:n  NAND-piirien ja uuden pinoamistekniikan ansiosta 4TB 990 PRO -muistikammat on suunniteltu yksipuolisella M.2-formaatilla, mikä tekee siitä ohuemman verrattuna muihin kaksipuolisiin M.2 SSD-levyihin. Tämä vapauttaa valmistajan mukaan käyttäjät huolista, joita voi syntyä, kun kaksipuolisia M.2 SSD-levyjä asennetaan erittäin ohuisiin kannettaviin tietokoneisiin.

Jäähdytyselementillä varustetun 990 PRO:n ja 990 PRO:n 4TB:n kapasiteetin mallit tulevat saataville lokakuun 2023 alussa. 990 PRO -sarjan 1TB ja 2TB kapasiteetin mallit ovat jo tarjolla.

Lisää: Samsung (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI).