RS Group sai Distrelecin oston päätökseen

RS Group ilmoittaa saaneensa päätökseen kilpailevan komponenttijakelija Distrelecin oston huhtikuun julkistuksen yhteydessä ilmoitetulla 365 miljoonan euron hinnalla. Briteistä johdetulla Distrelecilla on noin 400 työntekijää ja noin 180 000 asiakasta 19 eri maassa. Suomessa yhtiö toimii Elfa Distrelec -nimellä.

Distrelecin osto laajentaa RS Groupin mukaan merkittävästi yritysryhmän läsnäoloa Manner-Euroopassa, erityisesti Saksassa, Sveitsissä ja Ruotsissa.

Distrelecin pääkonttori sijaitsee Manchesterissa, Iso-Britanniassa. Lisäksi sillä on myös kaksi jakelukeskusta Sveitsissä ja Hollannissa sekä yhteinen palvelukeskus Latviassa. Kaupalla yhdistetty jakeluverkosto parantaa sekä RS:n että Distrelecin tehokkuutta. Ja samalla syntyy synergiaetuja esimerkiksi ristiinmyynnistä.

Distrelecin liikevaihdosta tulee RS:n tapaan kaksi kolmasosaa tulee digitaalisista kanavista. Hankinta kasvattaa RS:n mukaan yhtiön liikevaihtoa Pohjoismaissa 80 ja Saksassa, Itävallassa ja Sveitsisssä 40 prosentilla sekä tuo lisää myös Italiassa, Benelux-maissa ja Itä-Euroopassa.

Distrelec tullaan integroimaan emoyhtiön Euroopan EMEA-alueeseen. Toimintaa johtavat Peter Malpas (president EMEA, RS), Distrelecin johtoryhmän avainjäsenet sekä Distrelecin toimitusjohtajana Raj Patel ja CIO Ben Scholey. RS Group plc on listattu Lontoon pörssissä.

 Lisää: Uusiteknologia.fi:n aiempi uutinen RS-Distrelecin yrityskaupasta 2.5.2023  (LINKKI) ja RS Groupin lopputiedote kaupasta 3.7.2023 (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock

Päivitetty