Siruosaamisesta uuden kasvun mahdollistaja

Elektroniikkateollisuus on yksi keskeisimmistä suomalaisista teollisuudenaloista, jonka kehityksellä on omaa alaansa laajempiakin vaikutuksia kilpailukykyymme. Business Finlandin syyskuun tilaisuudella pyritään tukemaan maamme omaa siruosaamista ja eurooppalaista tuotantoa.  Tapahtuman esityskalvot ja videotallenteet ovat tulossa verkon kautta katsottavaksi .

Viime vuosien kriisit ovat tuoneet esiin puolijohteiden globaalien arvoketjujen haavoittuvaisuuden sekä tarpeen hallita tähän liittyviä riskejä. Yhdysvallat ja Eurooppa ovat heränneet kehittämään tätä yhteiskunnalle keskeistä teollisuuden alaa.

Mikroelektroniikka ja puolijohteet on nimetty EU:ssakin prioriteettiteknologiaksi, joka on perustana tulevaisuuden yhteiskunnille. Uuden EU-sirusäädöksen tavoitteena on puolijohteiden suunnittelun ja innovoinnin edistäminen sekä tuotantokapasiteetin nostaminen Euroopassa.

Tämä on mahdollisuus myös Suomelle. Uusin mikroelektroniikka, puolijohteet ja fotoniikka digivihreän kasvun mahdollistajia, joihin kannattaisi tarttua. Sitä varten Business Finland on synnyttänyt Sustainable Manufacturing Finland -ohjelman, jonka osana keskiviikkona 13.9 järjestetään Helsingin Growne Plazassa aamupäivän kestävä seminaari aiheesta, joka toimii myös alan verkottumistapahtumana.

Aiheina ovat myös sirupulan globaalit seuraukset sekä mahdollisuudet suomalaisen mikroelektroniikan ja fotoniikan kasvulle. Puhujia on Business Finlandin lisäksi muun muassa VTT:ltä, Tampereen yliopistosta, Aallosta, Photonic Finlandilta, Muratalta, Applies Materialista, Bosch Sensortecilta sekä Euroopan komissiosta, Etlasta ja teollisuusministeriöstä. Lopuksi järjestetään paneelikeskustelu, jonka moderaattorina toimii Kvanttinovan Pekka Sivonen.

Lisää: Business Finlandin 13.9.2023 seminaarisivusto (LINKKI) ja ohjelma (LINKKI), Uusiteknologia.fi:n aiemmat uutiset 8.2.2022 (LINKKI) ja 13.3.2023 (LINKKI). 13.9.2023 seminaarin esityskalvot ovat katsottavissa pian pdf-tiedoina (LINKKI) ja videotallenteina (LINKKI, tulossa). Samojen linkkien kautta pystyt katsomaan lisäksi aiemman 11.5.2022 tilaisuuden esityskalvot ja videotallenteet.

Päivitetty 13.9.2023

Kuvituskuva: SoC Hub, Tampere