Suomalaisen koodin edistäjä palkittiin

Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto on myönnetty Helsingin yliopiston Matti Luukkaiselle verkossa toteutetusta ohjelmistotuotannon Full Stack Open -kurssista, jolla on ollut jo yli 30 000 osallistujaa ympäri maailmaa. Palkinto julkistettiin tänään 11.10 osana suomalaisen koodin päivää.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston Full Stack open -kurssilla oppii JavaScript-pohjaisen websovelluskehityksen tekniikat, että saa nykyaikaisen ohjelmistotuotannon vaiheet haltuun. Kurssia on alusta lähtien kehitetty yhteistyössä alan yritysten kanssa.

’’Yritysyhteistyö auttaa myös pitämään laatustandardeista kiinni. Kurssi ei voi hapantua: pitää joko jatkuvasti kehittää tai lopettaa kokonaan”, toteaa palkittu Helsingin yliopiston Matti Luukkainen.  ’’Lisäksi me saamme vierailevia luennoitsijoita, ja opiskelijat pääsevät firmoihin töihin’’, taustoittaa yliopiston Matti Luukkainen.

Verkossa jaettava Full Stack open on esimerkki, miten suomalainen koodauskyvykkyys yhdistyy avoimeen, verkostomaiseen toteutukseen ja levittää tietoutta globaalisti. Aluksi kurssi oli tarjolla vain suomeksi, mutta nykyisin koko materiaali on käännetty englanniksi.  Lisäksi se on saatavissa myös kiinaksi, espanjaksi, portugaliksi ja ranskaksi. Kurssin suorittaneista tuleekin enää vain neljännes Suomesta.

Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto on aiemmin myönnetty myös Linda Liukkaalle, Instagram-Janille, Juho Vepsäläiselle, Teemu Roosille, Ilkka Paanaselle, Aleksi Yrttiaholle ja koronavilkkutiimin Elisa Heikuralle ja Riku Rouvilalle.

Kuva: Matti Luukkainen, kuvaaja Aino Pekkarinen/Koodia Suomesta ry.