Espooseen lisää radiosuojattuja tutkimus- ja puhdastiloja

Rakennusyhtiö YIT on sopinut tilavuokraaja Technopoliksen kanssa uuden VTT:lle tulevan tutkimusrakennuksen toteuttamisesta Espoon Otaniemeen. Siihen rakennetaan toimisto- ja laboratoriotilojen lisäksi radiosuojattuja erikoistiloja sekä röntgen- ja puhdastiloja. 

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n käyttöön tulevien tilojen kokonaisarvo on YIT:lle noin 28 miljoonaa euroa. Innopoli 4:ksi kutsuttu kampuskiinteistö sekä siihen liittyvät ulkoalueet rakennetaan vaiheittain.

Technopolikselle Espoon Otaniemeen tuleva uudisrakennus.

Nyt toteutettava osuus on kokonaisuuden kolmas vaihe ja se liitetään jo käytössä olevaan kiinteistöön. Urakan laajuus on noin 7 900 bruttoneliömetriä. Kiinteistöön rakennetaan 8 kerrosta sekä matalampi tutkimushallisiipi.

Uuteen kohteeseen tulee esimerkiksi laboratoriotilaa ja siihen liittyviä toimintoja sekä erityistiloja kuten radiosuojattuja tiloja sekä röntgen- ja puhdastiloja. Niiden myötä rakennukseen tulee merkittävä määrä myös uusinta talotekniikkaa sekä erilaisia järjestelmiä.  Vuokrattava huoneistoala on noin 5 700 neliömetriä.

Nykytyylin mukaisesti kiinteistön katolle tulee aurinkosähköpaneelit, jonka avulla nyt toteutettavalle osuudelle haetaan LEED Gold -tason ympäristösertifikaattia. YIT:n osalta työt aloitetaan tammikuussa 2024 ja hankkeen on määrä valmistua loppukesällä 2025.

Kuvituskuva: Aalto-yliopiston radiosuojattu tutkimushuone.