Nokia-puhelin nousi Time-lehden innovaatiolistalle

Amerikkalainen Time-lehti nimesi Nokia G22 -älypuhelimen korjattavuutensa takia  yhdeksi vuoden 2023 parhaista tuoteinnovaatioista. Muita kulutuselektroniikan tuotteita listalla olivat esimerkiksi Applen uusin Ultra-mallin älykello ja Vision Pro AR-lasit. Ja olipa listalla myös tanskalaisen Legon opetuspalikat uusine virityksineen.

HMD Globalin tuottama Nokia G22 on yrityksen mukaan ensimmäinen älypuhelimista, jonka kuluttajat voivat korjata helposti kotona. Uusi 5G-kännykkä nousi lehden listalle juuri laitteen korjattavuus ja päivitettävyys.

Time-lehden valintaraatiin teki erityisesti vaikutuksen puhelimen osien vaihtomahdollisuus iFixin QuickFix-työkalusarjan ja ohjeiden avulla, jonka voi tilata verkosta parinkymmenen euron hintaan.

”Aikana, jolloin innovaatiot kukoistavat, meille merkitsee paljon, että olemme mukana tässä arvostetussa vuosittaisessa listauksessa. Haluamme tehdä puhelinten korjaamisesta kuluttajille edullista ja yksinkertaista’’, vakuuttaa HMD Globalin valmistuksesta vastaava CMO Lars Silberbauer.

Korjattavuuden lisäksi kierrätettävyys ja vihreät arvot olivat eduksi, esimerkiksi Nokia G22:n takakansi on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätysmuovista.

HMD:n mukaan Time-lehden Best Invention 2023 -valinta on seurausta myös siitä, että yritys on saanut jo toisena vuonna peräkkäin erittäin vaikuttavan Platinum EcoVadis 2023 Sustainability Rating -luokituksen.

HMD Global suoriutui kestävien toimintatapojen tarkastelussa jopa paremmin kuin 98 prosenttia auditoiduista muista viestintälaitteiden valmistajista.

HMD Globalin Nokia-kännykän lisäksi tämän vuoden Time-lehden listalle Apps & Software -kategoriassa oli Suomessa myös uusi digitaalinen matkustusasiakirja DTC (Digital Travel Credentials), jota testataan Helsinki-Vantaan lentoasemalla rajatarkastuksissa paraikaa ensimmäisenä maailmassa.

Time-lehden innovaatiolista sisältää kaikkiaan 200 tuotekeksintöä, vimpainta tai palvelua, joiden lehti uskoo tänä vuonna muuttavan kuluttajien elämäämme. Listalle valittiin kymmeniä eri alojen tuotteita elektroniikasta hoitolaitteisiin ja muihin apuvälineisiin ja jopa viimeisimpiin ruokainnovaatioihin.

Lisää: Time-lehden 200 innovatios (LINKKI)

Kuva: HMD Global/iFix

Päivitetty DTC:n osalta 23.10.2023