Mercedes-Benz valitsi Qt:n käyttöjärjestelmänsä rakentamiseen

Ohjelmistokehitysvälineiden valmistaja Qt laajentaa yhteistyötään saksalaisen Mercedes-Benzin kanssa. Mercedes-Benz on jo päivittänyt ratkaisunsa Qt 6 -versioon ja hyödyntää Qt:n työkaluja uuden MB.OS-käyttöjärjestelmän rakentamisessa.

Qt:n ja Mercedes-Benzin yhteistyön seuraavan vaiheen odotetaan parantavan MB.OS-käyttöjärjestelmän suorituskykyä, kehitystyön helppoutta ja ylläpidon sujuvuutta ajoneuvon sovelluksissa, jotka toimivat käyttöjärjestelmän päällä.

Qt tarjoaa ratkaisut myös koko ohjelmistokehityksen elinkaarelle, aina käyttöliittymäsuunnittelusta ohjelmistojen kehitykseen ja laadunvarmistukseen.  Qt:n työkalujen avulla kehitystyötä voidaan tehdä useille eri alustoille yhtä aikaa ja samalla koodipohjalla. Tämä tehostaa kehitystyötä.

’’Siirtyminen Qt 6 -versioon tarkoittaa, että tiimillä on käytössään kattavat työkalut ohjelmistovetoiseen ajoneuvokehitykseen”, sanoo Qt Groupin johtaja Steffan Schumacher. Saksalaisvalmistaja uusi odotettu MB.OS-käyttöjärjestelmä tulee valmistajan kaikkiin autoihin ja näyttöihin.

Qt:n tekniikkaa hyödynnetään läpi kaikkien valmistajan ajoneuvojen ja näyttöjen aina heijastusnäytöistä, matkustajien näytöistä ja takaistuimen viihdejärjestelmistä uuden sukupolven digitaalisiin mittaristoihin. Uusista autoista löytyy tulevaisuudessa entistä enemmän 3D-näyttöjä ja pitkälle kehittyneitä viihdejärjestelmiä.

Qt:n työkaluteknologiaa käyttää jo yli 1,5 miljoonaa kehittäjää maailmanlaajuisesti.

Kuvituskuva: Qt