Visual Componentsille yhteisyritys Mitsubishin kanssa

Suomalainen Visual Components perustaa yhteistyöyrityksen Mitsubishi Electric Corporationin kanssa teollisuuden 3D-simulaatio-ohjelmistojen kehittämisessä. Uusi yhtiö tähtää Visual Componentsin toimitusjohtaja Mikko Urhon mukaan digitaalisen teollisen valmistamisen edelläkävijäksi tulevassa teollisuus 5.0 -maailmassa.

Suomalaisen Visual Componentsin ja Mitsubishi Electric Corporationin (MELCO) pitkään jatkunut yhteistyö syvenee entisestään, kun ne yhdistävät voimansa perustamalla ME Industrial Simulation Software Corporation -yhteistyöyrityksen.

Visual Componentsin robotiikka- ja automaatiosimulointiohjelmistot täydentävät MELCOn nykyistä 3D-simulaatioratkaisua, MELSOFT Geminiä. Uusi ME Industrial Simulation Software Corporation -yhteistyöyrityksen perustaminen vahvistetaan tänään marraskuussa.

”Yhteistyöyrityksenä pystymme maksimoimaan synergiat, jotka saadaan yhdistämällä Visual Componentsin ylivoimainen 3D-simulointiohjelmisto ja Mitsubishi Electricin valmistavan teollisuuden asiakastuntemus”, kertoo Visual Componentsin toimitusjohtaja Mikko Urho.

Hänen mukaansa yhteistyön avulla voidaan nopeuttaa teollisuuden digitaalista murrosta. ”Valmistava teollisuus digitalisoituu voimakkaasti, ja meidän tehtävänämme on johtaa se teollisuus 5.0:n jälkeiseen aikakauteen”, Urho toteaa.

Mitsubishin MELSOFT Gemini -simulaatioratkaisu perustuu Visual Componentsin 3D-simulaatio-ohjelmistoon, joka on liitettävissä muihin MELCOn ohjelmistoihin ja tehdaslaitteisiin. Tarkoitus on virtaviivaistaa teollisen valmistuksen työprosesseja tuotantotilojen suunnittelusta käyttöön ja ylläpitoon.

Yhteisyrityksen tavoitteena on yhteisyrityksen kautta globaali kasvu. Lisäksi se on tärkeä askel yhtiön strategisessa tavoitteessa vahvistaa toimintaansa APAC-alueella, erityisesti Japanissa ja Etelä-Koreassa. Jo viime tilikaudella Visual Components kasvoi kannattavasti. Liikevaihto oli 14,4 miljoonaa euroa (10,9 M€ /2021) ja henkilöstöä tuli neljännes lisää 128 ammattilaiseen.  Viime vuonna yhtiö investoi lisäksi robotiikkaosaamiseen ja osti Delfoi Robotics Oy:n robottien etäohjelmoinnin ohjelmistoratkaisujen toiminnot.

Kuva: Mikko Urho, toimitusjohtaja Visual Componets Oy.