Helvarilta Senses-anturit sisäolosuhteiden seurantaan

Helvar laajentaa rakennusten valaistuksesta myös sisäolosuhteiden seurantaan ja analysointiin. Yritys on kehittänyt uudenlaisen IoT-ratkaisun, jossa rakennukseen sijoitetut anturit analysoivat ja optimoivat tiloja sekä tukevat tilojen käyttäjien hyvinvointia

Helvar Senses on yrityksen älykkäiden valaistusratkaisuiden seuraava kehitysaskel. Koska valaisimet ovat tyypillisesti rakennuksen tihein verkosto niin erilaisten antureiden, kuten valaistuksen, hiilidioksidin, VOC-yhdisteiden, lämpötilan, ilmankosteuden, äänen ja ilmanpaineen, sisällyttäminen järjestelmään on helppoa.

Kun kaikkien näiden eri antureiden tietoja yhdistetään tilojen käyttöastetietoihin ja jalostetaan analytiikan avulla, rakennusten omistajat ja ylläpitäjät saavat paremman käsityksen siitä, miten tiloja voidaan parhaiten käyttää ja optimoida.

’’Irtautumalla rakennusjärjestelmien perinteisistä, erillisistä siiloista voimme hyödyntää rakennusten täyden potentiaalin ja auttaa niitä kehittymään jatkuvasti”, sanoo Helvarin langallisten ratkaisujen johtaja Thet Oo.

Helvarin tavoite on vähentää myös rakennuksen energiankulutusta.

Uuden Helvar Senses -ratkaisun avulla teemme rakennuksista entistä älykkäämpiä ja valmiimpia tulevaisuuden haasteisiin ja tuemme rakennusten kehittymistä niiden koko elinkaaren aikana, kaikki Brighter Spaces -visiomme mukaisesti”, kertoo Helvarin toimitusjohtaja Adel Hattab.

Lisää: Helvar Senses (LINKKI).