Kulutuselektroniikka- ja kodinkonekauppa tiivistää toimintaansa

Suomalaisessa kulutuselektroniikan ja kodinkonekaupassa tapahtuu merkittävä muutos, kun nykyinen Elektroniikan Tukkukauppiaiden järjestö laajentaa toimintaansa vähittäismyyntiyrityksiin.  Samalla uuden elektroniikan kodinkonekaupan yhdistyksen ETKO ry:n jäseneksi tulevat teleoperaattorit.

Suomalaisen kodintekniikka-alan valmistajien, tukkukaupan, maahantuojien ja vähittäiskaupan toimijoiden etua valvotaan jatkossa yhden yhdistyksen alta. Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry syntyy lähes satavuotiaan Elektroniikan tukkukauppiaat ETK ry:n pohjalle.

Uuden ETKO ry:n Niko Sandström, Taina Luukkainen ja Markus Nummisalo.

“Yhdistyksen on tärkeää elää ajassa ja uskaltaa uudistua. Uuden yhdistyksen myötä tarjoamme entistäkin vaikuttavampaa edunvalvontaa. Lisäksi voimme tuottaa kattavampaa markkinatietoa toimialalta, mikä hyödyttää alaa, mediaa ja sidosryhmiä”, kertoo Taina Luukkainen, ETKO ry:n toimitusjohtaja.

Uudistuksen myötä kodintekniikka-alan yhdistykseen jäseniksi tulivat myös vähittäiskauppa ja operaattorit. Tähän asti yhdistys on palvellut valmistajia, maahantuojia ja tukkukauppiaita. Tiiviimpi yhteistyö on koko alalla odotettu ja merkittävä uudistus.

“Valmistajilla ja kaupalla on paljon yhteisiä intressejä, ja yhteinen yhdistys antaa valmiuksia kehittää alaa. Laaja vaikuttajaryhmä sekä monipuolinen ja syvällinen osaaminen ovat koko alan kehityksen kannalta merkittäviä”, kertoo Samsungin myyntijohtaja, ETKO ry:n hallituksen puheenjohtaja Markus Nummisalo.

“Kodintekniikka on yhteiskunnan toiminnalle kriittinen toimiala, sillä se varustaa niin kodit kuin yrityksetkin muun muassa elintärkeillä kommunikaatiovälineillä. Yhteistyössä voimme huolehtia, että toimialalla on yhteiskunnallisesti parhaat mahdolliset toimintaedellytykset”, sanoo Gigantin toimitusjohtaja, ETKO ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Niko Sandström.

Kuvituskuva: Digita