Vikavirranmittaus sähköautojen latureihin

Sveitsiläisvalmistaja LEM julkistaa uuden CDSR-vikavirran mittaussarjan sähköautojen kotilatauspisteisiin. Uutuus on saatavana kolmella erilaisella lähtötyypillä – virtalähtö, SPI-väylä ja analoginen lähtö.

Koska sähköajoneuvoissa käytetään korkeajänniteakkuja, on latausta valvottava huolellisesti. LEM:n uusi CDSR-vikavirtatuote tarjoaa ratkaisun vuotovirran havaitsemiseen.

Uusi vikavirtatuote vähentää myös  sähkömagneettisia häiriöitä sekä helpottaa valmistajan mukaan ennaltaehkäisevää kunnossapitoa ja tuo lisää luotettavuutta sähköajoneuvojen vaihtovirtalatureiden käyttämiseen.

Uutuus soveltuu 3,3 ja  2, 2 kW:n vaihtovirtalatausjärjestelmiin, ja sitä on saatavana sekä yksi- että kolmivaiheisena versiona. Uutuus on RCM-tyyppiä B ja se täyttää kansainväliset IEC 62752/62955/UL 2231-standardit.

Uusien vaatimusten täyttäminen edellyttää tarkkaa menetelmää vaihto- ja tasavirtavuotojen seurantaan. Niissä voidaan joutua mittaamaan jopa viiden mikroampeerin vuotoja, jotka ovat noin 10 000 kertaa pienempiä kuin johtimessa kulkeva virta. LEM:n CDSR-tuoteperheessä tämä saavutetaan käyttämällä yrityksen omaa Fluxgate-tekniikkaa.

Lisää: LEM (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI)

Päivitetty