Etteplan ostaa lisää sulautettua IT-osaamista

Teollisuuden suunnittelu- ja konsultointipalveluita tarjoava Etteplan laajentaa toimintojaan Tanskassa ostamalla pienen ohjelmisto- ja sulautetun alueen Strongit ApS:n osakekannan. Osana kauppaa tanskalaisyrityksen omistajille on suunnattu osakeanti.  Edellisen kerran Etteplan osti Tanskasta vuonna 2021 TekPartner-nimisen sulautetun alueen it-yrityksen.

Tanskalaisen Strongit ApS:n osto on jatkoa Helsingin pörssissä noteeratulle Etteplanin strategiselle laajentumiselle maailmalle. Tanskalaisyrityksen ostolla yritys saa lisää voimaa ohjelmistojen ja sulautettujen ratkaisujen tuotekehitykseen.

”Strongitin osaaminen tuotesuunnittelupalveluiden ja sulautettujen ratkaisujen tarjoajana vahvistaa Etteplanin asemaa Tanskassa ja laajentaa toimintaamme Jyllannissa ja Fynessä sekä Kööpenhaminassa”, Etteplanin toimitusjohtaja Juha Näkki sanoo.

Strongit on  vuonna 2010 perustettu yritys, jolla on omien 13 työntekijän lisäksi noin 70 henkilön verkosto Kööpenhaminassa, Århusissa ja Gråstenissa. Vuoden 2023 liikevaihdoksi arvioidaan noin 13 miljoonaa euroa. Tämän vuoden alusta yrityksen toiminta sisältyy Etteplanin ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut -palvelualuetta.

Etteplanilla on nykyisin noin 4 000 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Kiinassa.

Lisää: Etteplania ja yrityksen yrityskauppoja käsitelleet aiemmat uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva:  Tanskan toimintoja laajennettiin edellisen kerran vuonna 2021, kun Etteplan osti tanskalaisen sulautetun elektroniikan TekPartnerin.