Nokian 6G-tutkijat pääsevät uusiin tiloihin jo ensi vuonna

Tänään juhlittiin Nokian uuden kampuksen harjannostajaisia Oulussa. Linnanmaa-Ritaharjun alueella rakentuvat toimitilat tarjoavat 55 000 neliömetriä uudenlaista tutkimus-, tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja muun muassa viimeisimmän 6G-verkkotekniikoiden kehittämiseen ja testaamiseen.

Uusi Nokian Oulun kampus tulee olemaan valmistuessaan yksi maailman suurimmista ja edistyneimmistä radioteknologian tutkimus- ja tuotekehityskeskuksista.

“Nokian Oulun-tiimi odottaa jo innolla uusiin tiloihin muuttamista ensi vuonna”, sanoo Nokian Oulun yksikön johtaja Jarkko Pyykkönen. Tuleva älykampus tulee antamaan Pyykkösen mukaan paremmat mahdollisuudet kehittää tulevaisuuden teknologioita, kuten 6G:tä.

Nokian lisäksi harjannostajaisissa puheenvuoroja pitivät YIT:n ja Oulun kaupungin edustajat. Varsinkin Oululle Nokian päätös investoida uuteen kampukseen on erityisen merkittävää, mutta  Oulun vs. kaupunginjohtaja Ari Alatossavan mukaan myös koko Suomelle ja Euroopalle. Se tukee myös EU:n vaateita nostaa uuden teknologian osaamista Euroopassa.

Uusissa kampuksen toimitiloissa yhdistyvät  korkea teknologia sekä kestävä kehitys, ja niiden suunnittelussa on huomioitu tulevaisuuden joustavat työtavat. Kampus koostuu kahdesta osasta, jossa toimisto-osaan kuuluu kahdeksan kerrosta muuntojoustavaa tilaa uuden ajan toimistotyöhön. Teollisuusosan keskiössä on muuntojoustava tuotekehityslaboratorio ja tuotantoalue, jonka halkaisee lasikattoinen sisäkatu.

Toteutuksessa on rakentaja YIT:n projektinjohtaja Pekka Luukkonen mukaan hyödynnetty myös rakennusalan uusimpia innovaatioita kuten tahtituotantoa ja teollista logistiikkaa. Kampuksen tontin pinta-ala on noin 91 000 neliömetriä ja toimitilojen pinta-ala noin 55 000 neliömetriä. ’’Tulemme luovuttamaan hankkeen asiakkaalle vuoden 2025 aikana”, YIT:n Luukkonen kertoi harjannostajaispuheessaan.

Lisää: Nokian uutta kampusta käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Nokian uusi kampus valmistuu vuonna 2025, tietokoneella luotu hahmotelma. Rakennuksen harjannostajaisia juhlittiin Oulussa 1.2.2024.