Sulautetun käyttöliittymäksi oikeankokoiset näytöt

Sulautettuja laitteissa näyttöruudun ei tarvitse olla aina jättikokoa sillä pienetkin näytöt voivat tarjota sopivan käyttöliittymän kosketusnäyttöineen. Amerikkalainen Newhaven Display on tuonut tarjolle pienen 2,7 tuumaisen yksivärisen  Oled-elementin ja hieman suuremman 3,5 tuuman TFT-IPS-väripaneelin mobiililaitteista tutulla MIPI-liitännällä.

Amerikkalainen Newhaven Display on erikoistunut sulautettujen laitteiden eri tekniikoilla (LCD, TFT, OLED ja VFD) toteutettujen näyttöelementtien tarjoamiseen. Uusimpana yritys on esitellyt 2,7 tuuman kokoiset Oled-näyttöelementit NHD-2.712864WDW3MC, jonka resoluutio on 128×64 pikseliä.

Pieniin Oled-elementteihin integroidaan valmiiksi kapasitiiviset kosketuspinnat. Valmistajan mukaan kapasitiivisen kosketuspinnan vasteaika on lyhyt ja se pysty tunnistamaan viisi kosketuspistettä yhtäaikaisesti.Näytön kontrasti voi olla valmistajan mukaan enintään 10000:1 ja se on säädettävissä ohjelmiston avulla. Yksivärinäyttö on saatavilla valkoisella tai keltaisella värillä.

Pienen näytön suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös sähkömagneettisten häiriöiden päästöjen ja vaikutusten vähentämiseen (EMI). Näyttöjen ulkomitat ovat 82 x 47,5 x 7,2 millimetriä tai 82 x 47,5 x 8,1 millimetriä. Näytöt ovat liitettävissä kohdelaitteistoon 20-napaisella FFC-nauhalla tai 20-nastan liittimellä. Näyttö tukee rinnakkaista tai SPI-sarjaliitäntää. Käyttölämpötila-alue -40…85°C.

Pienen 2,7 tuumaisen Oled-näytön lisäksi yrityksellä on isompi 640 x 480 pikselin 3,5 tuuman TFT-näyttöelementti  NHD-3.5640480EF-M. Siinä on käytössä IPS-pohjainen TFT-tekniikkaa, joka tarjoaa väriominaisuuksien lisäksi laajan katselukulman ja lyhyen vasteajan.

Näytössä on käytetty valmistajan edellisiin tuotteisiin verrattuna uudempaa neljän johtimen kännykkäteollisuuden MIPI DSI:sta eli Mobile Industry Processor Interface Display Serial Interfacea.Uudella liitännällä käyttö tarhoaa nopeaa ja virkistystaajuus nousee ja samalla voidaan toistaa helpommin animaatioita, syvempiä värejä ja taata helpompi käyttö. MIPI DSI -liitännän ansiosta on voitu luopua merkittävästä kuvanpakkauksesta ja (puskurin) välimuistia tarvitaan vähemmän.

3,5 tuuman TFT-näyttöelementti on saatavana vakiona tai versiona, johon on integroitu kapasitiivinen kosketusnäyttö. Tuotteet soveltuvat vaativimpiinkin käyttötarkoituksiin, kuten sairaalalaitteisiin, teolliseen käyttöön tarkoitettuihin laitteisiin ja multimedialaitteisiin. Näyttöelementin koko on 76,9 x 63,9 x 3,2 tai 76,9 x 63,9 x 4,95 millimetriä. Käyttölämpötila-alue on -20…70°C.

Lisää: Newhaven Display (LINKKI), video (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI, TME) ja Euroopan jakelijat (LINKKI).