Kempower ottaa piikarbidipiirit käyttöön

Sähköautojen lataustekniikkaa kehittävä Kempower tuo SiC-piikardbipiirit käyttöön uuden sukup olven latausalustassaan.  Uusia SiC-piirejä hyödynnetään uudessa Power Module V2 -tehoyksikössä.

Uutta piikarbidi eli SiC-tekniikkaa hyödyntävä uuden sukupolven latausalusta pohjautuu yrityksen olemassa olevaan latausratkaisuun, joka on kuitenkin aiempaa suorituskykyisempi ja parantaa latauskokemusta edelleen.

Muita etuja ovat Kempowerin markkinointijohtaja Jussi Vanhasen mukaan esimerkiksi aiempaa parempi sähköinen yhteensopivuus jo olemassa olevilla latauskentillä. Uusi teknologia tukee hänen mukaansa myös sähköverkon kestävyyttä sähköajoneuvokannan ja latureiden kasvaessa.

’Latausalustan 0,98 PF -tehokerroin mahdollistaa asiakkaillemme pienemmät sähköinfrakustannukset suhteessa toimittamaamme lataustehoon”, kertoo markkinointijohtaja Jussi Vanhanen

Ensimmäisten kenttätestien perusteella uusi SiC-teknologia mahdollistaa verkkoystävällisen ja tehokkaamman sähkön syötön erittäin alhaisella THD-tasolla, paremman tehokkuuden ja laajan käyttölämpötila-alueen.

Kempower aloittaa uusimpien SiC-laitteiden asiakastoimitukset kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana ja Pohjois-Amerikan markkinat seuraavat toisella neljänneksellä.

Kuvituskuvat: Kempower