Foodoran drone-kuljetuksia myös Suomeen?

Ruoka-annosten kuljettaja Foodora ottaa Ruotsissa käyttöön ympärivuotiset drone-kuljetukset.  Myös Suomen Foodorassa on innostuttu aiheesta ja harkitsee jo mahdollisuutta seurata Ruotsin esimerkkiä lentävistä toimituksista.

Ruotsin Foodora aloittaa ensimmäiset drone-kuljetukset asiakkaille toukokuussa. Droonit kuljettavat tuotteita seitsemänä päivänä viikossa; sateella, lumessa ja tuulessa koko vuoden.

Foodoran ruoka-dronen kantosäde on 12 kilometriä ja kokonaiskapasiteetti neljä kiloa.  Dronet valmistaa ruotsalainen Aerit/ASDD ja tietoliikenneyhteyksistä vastaa Tele2. Aerit sai luvan tuotetoimituksiin Ruotsissa jo 2021.

Foodoralla Ruotsi  on ensimmäinen kahdeksasta Euroopan maassa, jossa drone-kuljetukset otetaan käyttöön. Kuljetukset aloitetaan aluksi Värmdön alueella Tukholman edustan saaristokunnassa, mutta tavoitteena on laajentaa toimintaa myös muualle.

Foodora on tehnyt lisäksi testauksia droonien käytöstä Norjassa, joten Suomen tulo olisi myös luontevaa. Droonien avulla voitaisiin tuoda kuljetukset sellaisille alueille, joihin saavutettavuus on  muuten haasteellista esimerkiksi saaristo-alueella.

’’Ala kehittyy vauhdikkaasti, joten tarkastelemme mahdollisuutta, että jossain vaiheessa drone-kuljetukset aloitettaisiin Suomessakin, jos Ruotsin tulokset ovat lupaavia’’, kertoo Foodoran Suomen toimituksista vastaava Lauri Syvänen.

Lisää: Aeritin done-tekniikat (LINKKI) ja esittelyvideo (LINKKI, Youtube)