Suomalaisosaaja kasvaa puolijohdeteollisuuden hiilinanokalvoilla

Hiilinanoputkien suomalaiskehittäjä Canatu jatkaa liikevaihdon kasvua kansainvälisen puolijohdeteollisuuden ja autoteollisuuden EUV-kalvojen tuottajana. Liikevaihto kasvoi viime kaudella 73 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, saavuttaen 16,6 miljoonaa euroa. Tämä merkitsee kolmatta peräkkäistä vuotta, kun liikevaihto on kasvanut.

Puolijohdeliiketoiminta nousi keskeiseksi osaksi Canatun tulovirtaa, ja sen osuus myyntituloista oli 82 prosenttia. Puolijohdealan liikevaihdon kasvu oli vaikuttava 99 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kertakäyttöisten partikkelisuodattimien massatuotanto EUV-litografiaan varmisti tasaisen tulovirran.

Toimitusjohtaja Juha Kokkonen, Canatu

Kasvua vahvisti merkittävä CNT-valmistuslaitteita koskeva sopimus, joka korosti Canatun kasvavaa keskittymistä laitteiden toimittamiseen ja teknologiansa lisensoimiseen, jotta asiakkaat voivat valmistaa CNT-kalvoja itse.

“Canatu on kokenut valtavan liikevaihdon kasvun EUV-kalvoteknologian läpimurron myötä. Tämä on tehnyt Canatusta houkuttelevan CNT kalvo- ja laitetoimittajan puolijohdeteollisuudelle, mikä korostaa entisestään tämän toimialan kasvavaa merkitystä liiketoiminnallemme’’,  sanoo Juha Kokkonen, Canatun toimitusjohtaja.

Puolijohdeteollisuus on keskeisessä asemassa Canatun liiketoiminnassa, mutta yrityksen uusi kalvolämmitinteknologia ratkaisee autonomisten autojen kriittisen haasteen: varmistaa ADAS-anturien luotettavuuden ankarissa sääolosuhteissa.

Vakiintuneiden markkinoiden ulkopuolella Canatu vahvistaa sähkökemiallisten myös antureiden tiimiään ja tutkii CNT:n mahdollisuuksia sähkökemiallisessa havainnoinnissa lääketieteellisessä diagnostiikassa ja muilla teollisuudenaloilla. Canatu panosti viime kaudella  omaan tuotantoon 4,7 miljoonan euron investoinneilla Vantaan tehtaan valmistusautomaatioon ja -kapasiteetin kasvattamiseen. Henkilöstön määrä kaksinkertaistui viimeisen 18 kuukauden aikana.

Kuvituskuva: Canatun Vantaan tehtaan EUV-kalvovalmistus, lisää tietoa (LINKKI).