Elisa ostaa lisää teollisuuden it-osaamista

Teleoperaattori Elisa kasvattaa teollisuuteen suunnattuja ohjelmistoalueen IndustrialQ-toimintojaan uudella yritysostolla, jonka kohteena on tamperelainen Leanware, joka on keskittynyt tuotannon, toimitusketjun ja logistiikan ohjelmistoihin. 

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt huhtikuussa julkaistun yrityskaupan, jossa Elisa ostaa  yrityksille tuotannon, toimitusketjun ja logistiikan ohjelmistoja tarjoavan, suomalaisen Leanwaren Oy:n osakekannan. Yrityskauppa toteuttaa Elisan kansainvälisten digitaalisten palveluiden strategiaa, vauhdittaa Elisa IndustrIQin teollisen ohjelmistoliiketoiminnan kasvua ja vahvistaa jalansijaa teollisuusasiakkaissa Suomessa. Yrityskaupan myötä Leanwaren nimi muuttuu Elisa IndustrIQ Finland Oy:ksi, jonka toimitusjohtajana jatkaa Ville Keskinen.

– Yrityskaupan vahvistuttua pääsemme nyt tarjoamaan kattavasti ratkaisuitamme niin asiakkaillemme Suomessa kuin Elisa IndustrIQin yli 1 000 asiakkaalle kansainvälisesti. Yhteinen nimi viestii yhteisestä visiostamme, samalla kunnioittaen Leanwaren pitkää historiaa ja osaamista. Leanwaren tuotemerkit säilyvät ennallaan eikä nimenmuutos aiheuta muutoksia nykyisiin asiakasratkaisuihin, sanoo Elisa IndustrIQ Finland Oy:n toimitusjohtaja Ville Keskinen.

Vuonna 1999 perustetun Leanware työllistää noin 90 ammattilaista Tampereen lisäksi Vantaalla. Yritys on toimittanut yli 200 ohjelmistoratkaisua tuotannon, toimitusketjun ja sisälogistiikan digitalisointiin sekä datan analysointiin ja tiedolla johtamiseen.

Kaupan myötä Leanware tulee osaksi Elisa IndustrIQ -liiketoimintaa, mutta yhtiön johdossa jatkaa edelleen nykyinen Leanwaren toimitusjohtaja Ville Keskinen. liiketoimintakaupasta.

Vuonna 1999 perustetulla Leanwarella on toimipaikat Tampereella ja Vantaalla ja yhtiö työllistää noin 90 ammattilaista. Leanwaren asiakkaita ovat esimerkiksi suuret konevalmistajat Ponsse, Metso, ABB ja Abloy.

Leanwaren osto vauhdittaa Elisa teollisen ohjelmistoliiketoiminnan kasvua ja vahvistaa jalansijaa Suomessa, mutta tarjoaa myös laajennusmahdollisuudet kansainvälisiin ratkaisuihin.

’’Leanwaren tuotteet saavat kansainvälisen kasvuväylän, kun voimme tarjota niitä Elisa IndustrIQin yli 1 000 asiakkaalle globaalisti’’, sanoo Elisan johtaja Henri Korpi. Hänen mukaansa samalla voidaan Leanwaren organisaation avulla vahvistaa Elisa IndustrIQin muiden tuotteiden tarjontaa suomalaisasiakkaille.

Elisan IndustrIQ myy yli 50 maassa tekoälyyn ja koneoppimiseen pohjautuvia ohjelmistoratkaisuja. Sitä on kasvatettu nopeasti monilla yrityskauapoilla. Yritysperheeseen kuuluvat esimerkiksi saksalainen camLine, yhdysvaltalainen CalcuQuote, belgialainen TenForce sekä vähemmistöosuudet italialaisesta sedAptasta. Ennen Leanwarea yritys kertoi  yhdysvaltalaisen Romaricin

Leanware toimittaa yli 200 suomalaiselle yritykselle älykkäitä ohjelmistoratkaisuja tuotannon, toimitusketjun ja sisälogistiikan digitalisointiin sekä datan analysointiin ja tiedolla johtamiseen. Asiakkaiden mukaan Leanwaren ratkaisut tuovat heille merkittäviä talous-, tuottavuus- ja vastuullisuushyötyjä.

Kuvituskuva: Elisan IndustrialQ-toiminnot soveltuvat esimerkiksi akkutuotannon laadussapitoon.