Nyt pysähtyy akkukemikaalitehdas

Lakkoaalto pysäyttää nyt Terrafamen Sotkamon akkukemikaalitehtaan neljäksi viikoksi vaikka meneillään oleviin lakkoihin on tulossa ainakin väliaikainen pysähdys. . Lakoista johtuen Terrafame ei voi enää varastoida tuotteita teollisuusalueelleen.

Terrafamen mukaan mahdollisuudet akkukemikaalitehtaan tuotteiden varastointiin Sotkamon tehdasalueella ovat rajalliset, joten yritys pysäyttää yhtiön akkukemikaalitehtaan arviolta neljäksi viikoksi.

Tuotantoseisokin aikana Terrafame toteuttaa laitoksella aikaistetusti huoltotoimia, minkä lisäksi tehtaan henkilöstöä työskentelee muissa Terrafamen työtehtävissä.  Silti Terrafame on päättänyt keskeyttää palkanmaksun henkilöiden osalta, jotka jäävät ilman työtä lakoista johtuvan seisokin aikana.

Myös Terrafamen muutosneuvottelut ovat päättyneet. Yritys kertoi 10 miljoonan säästöihin tavoittelevasta  kannattavuusohjelmastaan helmikuussa. Samalla Terrafame antoi 21.2.2024 tuotannollisin ja taloudellisin syin kutsun yhteistoimintalain mukaisiin muutosneuvotteluihin kaikille henkilöstöryhmille. Neuvottelujen lopputuloksena Terrafame vähentää 34 henkilötyövuotta, joista irtisanomisia on 27.

Päivitetty yt-neuvotteluiden tulosten osalta