Valmetille siirtyvät Siemensin prosessikaasukromatografia-testerit

Valmet on saanut päätökseen Siemensin prosessikaasukromatografia-liiketoiminnan oston. Kauppa sisältää myös Maxum II -mittausalustan, jota käytetään prosessiteollisuuden kaasujen ja haihtuvien nesteiden kemiallisen koostumuksen mittaamiseen eri tuotantovaiheissa.

Ostettu liiketoiminta integroidaan Valmetin Automaatiojärjestelmät-liiketoimintalinjaan Analyzer Products and Integration -liiketoimintayksikkönä. Liiketoiminta työllistää noin 300 henkilöä, ja sen päätoimipaikat ovat Yhdysvalloissa, Saksassa ja Singaporessa.

”Ostettu liiketoiminta täydentää hyvin automaatiotarjoomaamme ja antaa mahdollisuuden palvella molempien liiketoimintojen nykyisiä ja tulevia prosessiautomaatioasiakkaita laajemmalla tarjoomalla”, sanoo Valmetin Automaatiojärjestelmät-liiketoimintalinjan johtaja Emilia Torttila-Miettinen.

Prosessikaasukromatografialaitteilla voidaan tuottaa tuotannossa kriittistä prosessitietoa laadun, kestävän kehityksen ja turvallisuuden varmistamisessa ja parantamisessa. Tilikaudella 2022 liiketoiminnan liikevaihto oli noin 120 miljoonaa euroa. Liiketoimintakaupan velaton käteishinta on 102,5 miljoonaa euroa.

”Tämä päivä on merkittävä virstanpylväs historiassamme, kun kaasukromatografia-liiketoiminnan osto on saatu päätökseen”, sanoo Valmetin Automaatiojärjestelmät-liiketoimintalinjan Analyzer Products and Integration -liiketoimintayksikön johtaja Glen Irving.