Insta vahvistuu Naton uusissa it- ja tietoturvahankkeissa

Tietoturvayhtiö Insta on solminut kaksi tärkeää alueen yhteistyösopimusta, jotka liittyvät Naton tietojärjestelmävirasto NCI Agencyn hallinnoimiin ohjelmiin sekä Eurocityyn kautta tuleviin hankkeisiin. Yrityksellä on myös vahva rooli Suomen tulevan F-35 -hävittäjäkaluston avioniikkajärjestelmien tuki- ja ylläpitokonseptin kehityksessä sekä hävittäjän järjestelmien integroimisessa kotimaisiin järjestelmiin yhdessä Puolustusvoimien kanssa.

Tamperelainen Insta on allekirjoittanut Naton NCI Agencyn kanssa Basic Ordering Agreement (BOA). Allekirjoitetun BOA-sopimuksen, jonka avulla voidaan tarjota NCI Agencylle niin kutsuttuja COTS-tuotteita (Commercial off-the-shelf) ja palveluita. Niitä ovat esimerkiksi tilannekuva-, johtamisjärjestelmä- ja kyberturvallisuuspalveluita, tiedonsalaus- ja yhdyskäytäväratkaisuja sekä ohjelmistopalveluita.

Toinen yhteistyösopimus on solmittu belgialaisen Eurocityn kanssa, joka liittyy myös NCI Agencyn puitesopimukseen, jossa Insta on mukana belgialaisyrityksen palveluverkoston kautta.  NCI Agencyn ja Eurocityn puitesopimus koskee kyberturvallisuus- ja ohjelmistosuunnittelupalveluja ja on viisivuotinen.

Belgialaisen Eurocityn koordinoiman yhteistyösopimuksen kautta Installa on mahdollisuus tarjota NCI Agencyn puitesopimuksen hankintapyyntöjen mukaisia tieto- ja kyberturvallisuuspalveluita sekä ohjelmistokehityspalveluita NCI Agencyn tarpeisiin ja Naton jäsenmaille.

Uusia Instan aluevaltauksia ovat tekoäly, autonomiset järjestelmät, parveilu ja data-analyysi. Lisäksi yrityksen  kyberturvallisuusosaamista hyödynnetään myös jo yli 50 maassa, kaikilla mantereilla. Laajasti käytössä Instan salaustuoteperhe on laajenemassa uudella salaimella, johon kehitetylle toiminnallisuudelle.

Kuva: Insta