Qt ja Qualcomm IoT-yhteistyöhön

Ohjelmistotyökalujen kehittäjä Qt ja piirivalmistaja Qualcommin ovat sopineet uudenlaisesta yhteistyöstä, jonka avulla IoT-laitteiden valmistajat pystyvät tuomaan tuotteensa markkinoille aiempaa vauhdikkaammin. Molemmat yritykset ovat mukana Saksan Nürnbergissä meneillään olevilla sulautetun tekniikan Embedded World 2024-messuilla.

Qt ja Qualcomm tehostavat yhteistyössä edistyneiden graafisten käyttöliittymien kehitystyötä ja ohjelmistojen laadunvarmistusta IoT-laitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa monialustaisten Qt:n kehitystyökalujen yhdistäminen Qualcommin piiri- ja järjestelmätarjontaan.

Yhteistyön kautta Qt alustan ja työkalujen kytkeminen Qualcommin prosessoreihin tekee IoT-ratkaisujen käyttöliittymäratkaisujen kehittämisestä ja testaamisesta teollisuuden ohjelmistotoimittajille huomattavasti aiempaa suoraviivaisempaa.

Yhteistyön kautta voidaan myös merkittävästi nopeuttaa ja helpottaa laitteistotoimittajien kykyä kehittää omia moduulijärjestelmiä (SoM)  eli  valmiita pienikokoisia tietokonejärjestelmiä, joiden avulla voidaan helposti kehittää sulautettuja laitteita kuten robotteja ja turvakameroita.

Käyttöliittymäominaisuuksien lisäksi laitevalmistajat, jotka hyödyntävät Qt:n teknologioita tukevia Qualcommin siruja, saavat käyttöönsä Qt Groupin uusimmat ohjelmistokehitys- ja laadunvarmistustyökalut. Autoissa yhteistyötä on tehty jo pitempään. “Qt:n teknologioiden etu on, että niitä käytetään jo yli 70 toimialalla”, sanoo QT:n tuotejohdosta Juhapekka Niemi.

’’Tarjoamme IoT:n laitteisto- ja ohjelmistotoimittajille heidän tarvitsemansa käyttöliittymien kehitys- ja laadunvarmistustyökalut suoraan käyttöönotettaviksi. Kun toimittajien ei tarvitse tehdä mitään integraatioita itse, on käyttöliittymien kehittäminen helppoa, mikä lyhentää merkittävästi tuotteiden lanseeraamiseen kuluvaa aikaa’’, QT:n Niemi taustoittaa.

Suomalaistaustaisella Qt:lla on ollut jo pitempään yhteistyöstä Qualcomm Technologiesin kanssa autoteollisuudessa, mutta nyt yritys pääsee tarjoamaan kaikkea tätä voimalla myös IoT-markkinoilla, jonne Qualcommin uusimmat piiri- ja järjestelmäratkaisut  sopivat entistä paremmin.

Kuvituskuva: Qualcom IoT 5G