EW24: UWB-anturi tunnistaa pienenkin läsnäolon

UWB-tutkapiirien kehittäjä Novelda esittelee tänään Embedded World 2024 messuilla uuden version X7-anturiratkaisustaan. Uutuuden avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi lisäturvaa autoon tuovat tunnistustoimet ja jopa  elintoimintojen tarkkailun.

Noveldan uusin X7-UWB-piiritekniikka kuluttaa skannauksella alle 50 mikrowattia sekunnissa. Uutuusanturi ei  käytä kanavan impulssivasteita, toisin kuin muut alan UWB- piirit yleensä.  Yrityksen X7 UWB In-Cabin -anturin toiminnot voidaan toteuttaa useimmissa käyttötapauksissa yhdellä X7 system-on-chip (SoC) -ratkaisulla.

Uutuusanturin UWB-taajuudet mahdollistavat yksinkertaisemman mekaanisen integraation kuin kilpailevat matkustamon sisäiset tutkat, koska X7 anturin näkökenttä (FoV) on lähes 180 astetta,

Uuden tutka-anturin avulla voidaan vähentää merkittävästi ajoneuvossa olevien antureiden määrä verrattuna esimerkiksi kilpaileviin 60 GHz:n tutkaan perustuviin tunnistimiin. Lisäksi UWB:n avulla voidaan valmistajan mukaan voi havaita auton istuimien ja muiden materiaalien läpi senttimetrin aallonpituuksilla sekä erottaa ihmisten eri esineistä joita ihmiset voivat kuljettaa penkillä.

Novelda esittelee Nürnbergin sulautetuilla messuillla myös ensimmäiset uuteen piiriin perustuvat ratkaisut alkaen Xandar Kardianin luomasta elintoimintojen valvonta-anturista ja eleiden tunnistusratkaisu TrueSensestä.

Kiinnostuksen UWB-ratkaisuihin on kasvussa ja UWB-piirien markkinat ovat heräämässä kunnon vauhtiin. Esimerkiksi markkinatutkimusyhtiö RationalStat arvioi, että nyt UWB-piirien maailmanlaajuiset markkinat ovat kasvavamassa  lähivuosina nopeasti nykyisestä noin miljardin dollarin myynnistä.

UWB-piirejä käyttävät jo mobiilitoimijoista muun muassa Apple, Google ja Samsung. Ne ovat ottaneet UWB-piirit käyttöön  tiedonsiirrossa, lähipaikannuksessa ja ympäristön tunnistuksessa.

Lisää: Novelda (LINKKI), X7-piiri (LINKKI), UWB-tutka-anturi (LINKKI), Xandar Kardian (LINKKI) TrueSense (LINKKI) ja Noveldan X7-verkkovideodemo (LINKKI, vimeo).