Nvidian tekoälykortti teollisuusmikroon

Taiwanilaisvalmistaja Advantechin tuo MIC-715-OX-järjestelmässä tekoälypohjaiset toiminnot Nvidian tekniikalla teollisuuteen tai autoihin. Hyvin suojattuun kehikkoon on integroitu Nvidian pieni Jetson Orin -kiihdytinkortti oheisohjelmistoineen. Yritys esitteli Embedded World -tapahtumassa tukeaan myös Qualcommin AI-ratkaisuihin.

Advantechin uusi reunatekoälyyn perustuva MIC-715-OX-järjestelmä on kehitetty valmistajan mukaan erityisesti vaativiin teollisuusympäristöihin. Se on pöly- ja vesitiivis, joten kehikko täyttää IP67-luokan vaatimukset. Uutuudessa on myös tärinänkestävät lukittavat liittimet, käynnistyksen suojausjärjestelmä, integroitu PoE-ja GMSL2-videoliitännän tuki. Kehikon on Nvidian Jetson Orin NX  -tekoälykiihdytin, joka suorittaa valmistajan mukaan jopa 100 biljoonaa operaatiota sekunnissa (TOPS).

Uutuudessa hyödynnetään M12-liittimiä ja se soveltuu käytettäväksi sekä alhaisissa että korkeissa lämpötiloissa (–25…+60 °C), Kaikki MIC-715-OX-järjestelmän käyttökytkimet ovat lukittavissa, mikä takaa ensiluokkaisen tärinänsietokyvyn. Se on varustettu myös erikoistuneella suojauksella, joka estää raskaiden ajoneuvojen moottorin sammumista ja takaa jatkuvan toiminnan myös epävakaalla syöttöjännitteellä.

MIC-715-OX tukee useita valvontakameroita integroidulla PoE-liitännällään. Järjestelmään voi liittää  jopa kuusi Gigabit Multimedia Serial Link 2 (GMSL2) -kameraa.  MIC-AI-sarjaan kuuluvan MIC-715-OX-järjestelmän muista ominaisuuksista mainitsemisen arvoisia ovat valmistajan tiedotteen mukaanpitkä käyttöikä sekä laaja tukipaketti (BSP). Laitteisto tukeae myös useita samanaikaisia Wi-Fi-, 4G/LTE- ja 5G-yhteyksiä.

Lisää:  Advantech (LINKKI), Nvidia Jetson Orin -tietoa  (LINKKI) ja uusin Embedded World 24-messuilla tehty Qualcomm-AI-tukijulkistus (LINKKI).