Yhteistyö tuo RISC-V-prosessorit autoihin

Sulautetun tyokalujen kehittäjä ruotsalainen IAR on yhdistänyt voimansa kiinalaisen Nuclei System Technologyn ja saksalaisen MachineWaren kanssa nopeuttaakseen RISC-V ASIL -pohjaisten ratkaisujen käyttöönottoa autoissa. Yritykset kertoivat yhteistyöstään Nürnbergissä meneillään olevilla Embedded World 2024-messuilla. IAR on julkaissut myös kiinnostavan kirjasen RISC-V-arkkitehtuurista.

Ruotsalainen IAR:n teknologiajohtajan Anders Holmbergin mukaan kumppanuus yhdistää yritysten osaamisen RISC-V SoC:ien edistämiseksi ajoneuvoissa. Sertifioidut ratkaisut yksinkertaistavat toimitusketjun prosesseja ja tukevat turvallisuuden ja turvallisuuden noudattamista.

Yhteistyö lupaa mahdollistaa myös hänen mukaansa saumattoman siirtymisen virtuaalisten ja fyysisten SoC:iden välillä, joka helpottaa varhaista ohjelmistokehitystä ja virheiden havaitsemista.

Kaikkiaan yritysten välinen yhteistyö virtaviivaistaa laiteohjelmiston ja MCAL-kehityksen tarjoamalla saumattoman integraation virtuaalisten ja fyysisten laitteistoalustojen välillä. Suunnittelijoiden toivotaan voivan aloittaa ohjelmistojen kehitystyöt nopeammin ja helpottaa testauksen skaalausta.

Uusi virtaviivainen lähestymistapa nopeuttaa uusien ratkaisuiden markkinoille tuloa, erityisesti autojen järjestelmäratkaisujen kehittämisessä ja Hardware-in-the-Loop (HIL) -testausskenaarioissa.

Yhteistyökumppani Nuclei System Technology on kiinalainen RISC-V CPU IP -toimittaja, joka keskittyy voimakkaasti autoteollisuuden sovelluksiin. Heillä on useita  ISO 26262 ja ASIL-B–ASIL-D-sertifioituja RISC-V-suorittimia turvalisäyksin autosovelluksia varten.

Saksalainen työkaluvalmistaja MachineWare on erikoistunut puolestaan virtuaalisiin prototyyppeihin ja tarjoaa SIM-V-alustaa myös RISC-V-simulointiin.

Lisäksi IAR on julkaissut mielenkiintoisen yleistajuisen kirjasen RISC-V-arkkitehtuurista, jonka voi ladata netistä pdf-muodossa (LINKKI).

Lisää:  IAR (LINKKI), Nuclei System Technology (LINKKI) ja Machineware (LINKKI).

Kuvituskuva: IAR