Kompakti etäisyysanturi tunnistaa jopa 60 metriin

Pepperl+Fuchsin R20x-anturiperheeseen on esitelty uusi ulkomitoiltaan entistä kompaktimpi R200-anturi, joka voi mitata kohteen heijastimin jopa 60 metrin päästä. Moduulissa hyödynnetään uusinta pulssimittaustekniikkaa.

Teollisuuden ratkaisuissa saksalaisen anturivalmistaja Pepperl+Fuchsin mukaan trendinä kohti yhä pienempiä toteutuksia. Siihen yritys vasta uudella R200-anturillaan, johon on integroitu uusin ratkaisu pitkän matkan kohteen tunnistukseen.

Laajemminkin R200-sarjan anturissa oleva optinen tunnistin saavuttaa 10 metrin tunnistusetäisyyden valkoisilla kohteilla ja jopa 60 metrin tunnistusetäisyyden käytettäessä heijastinta. Anturi tarjoaa aina ensiksi karkean etäisyyssignaalin ja parantaa sitä toistuvasti aina kolmen millimetrintarkkuuteen saakka.

Uudessa anturissa  on integroituna V1.1.3 versio IOLink-liitännästä, joten sen pitäisi valmistajan mukaan soveltua myös tulevaisuuden uusimpiin Teollisuus 4.0 -sovelluksiin.

Lisää: Pepperl-fuchs (LINKKI), R200x-sarjan tuotetiedot (LINKKI) ja Suomessa Sensonor Oy/Pepperl-fuchs Finland (LINKKI).