Bittiumilta lisää Nato-yhteensopivia Tough SDR -radioita

Oululainen Bittium on saanut Puolustusvoimilta uusimman tilauksen ohjelmistopohjaisista Bittium Tough SDR -sotilas- ja ajoneuvoradioista. Radiot ovat yhteensopivia Nato-standardisoidun ESSOR High Data Rate Waveform -aaltomuodon kanssa.

Bittiumin ohjelmistopohjaisilla Tough SDR -sotilas- ja ajoneuvoradioilla korvataan vaiheittain Suomen puolustusvoimien käytössä olevia analogisia kenttäradiota uudenlaisilla laajakaistaisen tiedonsiirron mahdollistavilla radioilla.

Uusimman tilauksen arvo on 3,5 miljoonaa euroa ja radiot toimitetaan vuoden 2024 aikana. Tough SDR -radiot ovat yhteensopivia Puolustusvoimien käyttämän Bittium Tactical Wireless IP Network(TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa.

Bittiumin TAC WIN-ratkaisussa osa suorituskyvystä luodaan radioissa käytettävien ohjelmistojen avulla. Näin radioiden suorituskykyä voidaan kehittää koko niiden elinkaaren ajan ohjelmistokehityksen avulla.

Oululaisyrityksen Tough SDR -radioiden tuoteperhe koostuu yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Tough SDR Handheld -kenttäradiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Tough SDR Vehicular -radioyksiköstä.

Lisää: Aiemmat Bittiumin ohjelmistoradioita käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Bittiumin Tough SDR-radio