Etteplan ostaa auto-ohjelmistojen testausosaamista

Suunnitteluyritys Etteplan vahvistaa asemiaan ostamalla göteborgilaisen Affra AB:n, joka on erikoistunut ajoneuvo- ja kuljetusteollisuuden ohjelmisto- ja erityisesti Hardware in the Loop (HIL) testaukseen.

Ruotsalaisyritys Affra Ab:n HIL-testauksen avulla voidaan toteuttaa yrityksen mukaan tehokkaasti ohjelmistojen ja laitteistojen kehityksenaikainen laadunvarmistus.

”Affran hankinta täydentää palvelutarjontaamme etenkin testauksessa ja sulautettujen järjestelmien kehityksessä. Yrityksellä on osaamista ajoneuvoteollisuuden niche-alueilta”, sanoo Etteplanin Ruotsin  johtaja Magnus Frey.

Kaupan myötä 23 ruotsalaisyrityksen ohjelmistojen ja sulautetun tekniikan osaajaa siirtyy samalla Etteplanin palvelukseen. Affrasta tulee myös osa Etteplanin Ruotsin ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut -palvelualuetta.

Etteplan on tehnyt viime vuosina runsaasti yritysostoja. Kolme vuotta sitten yritys hankki tanskalaisen TekParnerDK:n ja pari vuotta sitten sulautetun tekniikan ruotsalaisen Syncore Technologiesin sekä automaatiosuunnitteluyritys LAE Engineeringin Saksasta sekä auto- ja valmistavan teollisuuden High Vision Engineeringin Ruotsista.

Lisää: Etteplan (LINKKI) ja Etteplanin laajentumista käsitelleet aiemmat uutiset Uusiteknologia.fissä (LINKKI) sekä listaus yrityksen viime vuosien yritysostoista  (LINKKI).