Vuokattiin urheilun teknologia- ja tuotekehityskeskus

Sotkamon kunnan kehitysyhtiö Snowpolis rakentaa urheilukeskus Vuokatista uudenlaista kansainvälisestikin merkittävää teknologia- ja tuotekehityskeskusta. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Kari Kivistö, joka on toiminut aiemmin Nokian matkapuhelimien innovaatiotoimintojen johtajana Oulussa.

Vuokatin Snowpoliksen tavoitteissa korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen määrä lisääntyy huomattavasti. Nokian ja Oulun innovoinnin kautta uusi toimitusjohtaja Kari Kivistö tuo osaamista ja näkemystä ICT-alalta, yrittäjyydestä ja yrityskehitystoiminnan johtamisesta.

”Visiossamme Vuokatti kasvaa merkittäväksi hyvinvointi- ja liikuntateknologia-alojen toimijoiden tuotekehitys- ja tutkimuskeskukseksi,” kertoo tavoitteista Kari Kivistö. Hyvänä esimerkkinä on hänen mukaansa Jyväskylän yliopiston Liikuntateknologian yksikkö, joka tekee alueella maailman luokan tutkimustyötä ja tohtorikoulutusta.

”Haluamme yhdessä Sotkamon kunnan ja alueen muiden toimijoiden kanssa kehittää ja edistää, ei ainoastaan hyvinvointi- ja liikuntateknologia-alan yritysten, vaan koko seutukunnan hyvinvointia, luomalla alueelle uusia työpaikkoja,” maalaa Kivistö keskuksen tuomia etuja alueelle.

Vuokatti, yksi Suomen monipuolisimmista ja suosituimmista kotimaan matkailukohteista, on vuosien saatossa kasvanut myös tärkeäksi urheilun, koulutuksen, valmennuksen ja liikuntateknologian tutkimuksen keskukseksi. Sen kautta voivat suomalaiset alan toimijat saada uuttatutkimusvoimaa urheilu- ja hyvinvointialan tekniikan kehittämiseen urheilukelloista uudenlaisiin mittaus- ja testaustekniikoihin.

Lisää: Aiemmat uutisjutut Vuokatin urheilualueen tutkimus- ja testaustoiminnoista (LINKKI).

Kuvituskuva: Vuokatin urheilukeskus testaa jo nyt huippu-urheilijoita.