Langattomat LoRaWan-anturit ympäristömittauksiin

Taiwanilainen Advantech on tuonut langattomalla LoRaWAN-verkkotekniikalla ryyditetyt EVA-2000-sarjan älyanturit ympäristöolosuhteiden seurantaan. Ne ovat tarkoitettu esimerkiksi tarkkaan lämpötilan ja ilmankosteuden taikka vaikka rakennusten vesivahinkojen selvittämiseen. 

Advantechin uuden EVA-2000-tuotesarjan älyantureissa hyödynnetään laajalti maailmalla käytössä olevaa LoRaWAN-verkkotekniikkaa. Uuden  EVA-2000-sarjan anturit on suunniteltu keräämään ja välittämään dataa langattomasti pitkienkin matkojen päästä.

Antureiden apuna on matalan virrankulutuksen ja laajan toiminta-alueen LoRaWAN-tekniikka, jonka avulla yksiköt voivat toimia pitkään jopa kahden 3,6 voltin litiumioniakun avulla. Anturimoduuleissa on jo kompakti integroitu antenni, minkä ansiosta mittausmoduulit voidaan asentaa helposti erilaisiin ympäristöihin.

Uuden tuotesarjassa ovat EVA-2310- ja EVA-2311-mallit, joista EVA-2310 on lämpötila- ja kosteusanturi, joka on kehitetty toimisto-, sairaala-, opetus- ja varastotilojen lämpötilan ja ilmankosteuden seurantaan. Niistä EVA-2311 on puolestaan varustettu integroidulla pyöreäpäisellä PT1000-lämpötila-anturilla, kahden metrin kaapelilla ja IP67-suojausluokituksella. Sen lämpötila-alue on aina -70 °C:sta +200 °C:een asti.

Uuteen tuotesarjaan kuuluu myös kolmivaiheinen EVA-2210-virranmittausanturi, joka on varustettu kolmella 75 A:n irrotettavalla virtamuuntajalla. Uudet EVA-2000-sarjan tuotteet ovat kaikki yhteensopivia  Advantechin teollisen tason WISE-6610-LoRaWan-reitittimeen, jonka avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi etäohjaus, kanava-asetusten synkronointi ja mukautettu tiedonsiirto kohteesta toiseen.

Lisää: Advantech Europe (LINKKI)