Suunto julkisti sukelluskellon – vähentää silti väkeään Suomesta

Nykyisin kiinalaisomisteisen Suunnon uusin Ocean-sporttikello on sukellustietokoneen ja GPS-urheilukellon yhdistelmä. Siinä on sukellusreitin seurannan lisäksi lähes sata muuta urheilutilaa. Uutuus valmistetaan Suomen tehtailla Vantaalla, jossa viimeisimpien tietojen mukaan ollaan  vähentämässä väkeä.

Suomessa valmistettu Suunto Ocean on suunniteltu aktiiviseen elämäntyyliin sekä seikkailuihin pinnan alla ja päällä. Rannekokoisesta tietokoneesta löytyy muun muassa useita erilaisia sukellustiloja, langaton säiliöpaineen seuranta sekä kattava hälytysjärjestelmä laite- ja vapaasukellukseen.

“Tämä pitkään odotettu uutuus tuo yhteen kaiken sen mitä olemme Suunnolla viimeisen 90 vuoden aikana oppineet’’, kertoo Suunnon tuotepäällikkö Petri Lehtovirta.

Uutuus heijastelee myös Suunnon perinteitä ja tietotaitoa vuosikymmenten kompasseista, sukellustietokoneista ja maastokäyttöön suunnatuista erikoiskelloista.

Suunto viestii uutuuden mullistavan myös sukellustietokoneiden tuotekategorian täysin uudella ominaisuudella, jonka avulla sukeltaja voi tallentaa pinnanalaisen reitin sekä sisäänmeno- ja ulostulokohdat Suunto-sovelluksen lokikirjaan. Se on kellon julkistuksen yhteydessä vielä beta-versiona, jota kehitetään edelleen jatkuvasti sukelluskokemuksen varmistamiseksi.

Oceanissa on iso värillinen 1,43 tuuman AMOLED-näyttö näyttö, joka  tuo selkeyttä vaikeisiinkin olosuhteisuub. Kellon erilaiset tilat laitesukellukseen ja tekniseen sukellukseen, mukaan lukien happirikastetuilla kaasuseoksilla sukeltamiseen tarkoitettu nitrox-tila ja Suunto Bühlmann 16 GF -sukellusalgoritmi, palvelevat myös vaativampiakin sukellusharrastajia. Myös vapaasukellukseen ja snorklaukseen löytyy useita erilaisia tiloja.

Uutuuteen voi yhdistää langattomasti Suunto Tank POD -säiliöpainelähettimeen, mikä mahdollistaa säiliön paineen, kaasunkulutuksen ja jäljellä olevan kaasun tarkan seurannan suoraan kellon näytöltä. Turvallisuuden varmistamiseksi, Suunto Ocean sisältää laajan valikoiman tarpeiden mukaan säädettäviä ääni- ja värinähälytyksiä.

Uusi kellomalli sisältää myös 95 erilaista urheilutilaa, monikanavaisen GPS-paikannuksen, barometrin, ilmaiset offline-maastokartat sekä lukuisia urheilutoimintoja aina aktivisuuden seurannasta sykkeeseen. Kellosta löytyy kolme eri versiota, joista jokainen on yhteensopiva Suunnon sukellukseen ja urheiluun suunniteltujen lisävarusteiden ja rannekkeiden kanssa.

Vantaalla tehdasta ja pääkonttoriaan pitävä Suunto on perustettu jo 1936 ja valmistaa  rannetietokoneita, sykemittareita, kompasseja, paikannuslaitteita ja sukellustietokoneita. Suomalaiskonserni Amer-kauden jälkeen yhtiön omistaja on  nykyisin kiinalaiselle teknologiayhtiö Liesheng ja hieman aiemmin yhtiön omisti toinen kiinalaisyhtiö Anta Sport Amerin luovuttua toiminnoistaan.

Suunto siirtää tuotantoa ja kehitystä Kiinaan – MTV kertoi yt-vähennyksistä

MTV:n uutiset kertoi tiistaina 19.6. Suunnon siirtävän tuotantoaan ja tuotekehitystään  Kiinaan ja vähentävänsä henkilöstöään Suomessa yli seitsemälläkymmenellä työntekijällä. Muutosten jälkeenkin tuotantoa ja tuotekehitystä jää myös Suomeen. Ennen muutosneuvotteluita meillä oli henkilöstöä hieman alle 300 henkilöä. Lisää MTV:n uutisesta (LINKKI)

Lisää: Suunto Ocean-sukelliskelo (LINKKI) ja Suuntoa aiemmat käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

*) Päivitetty 20.6.2024 MTV:n uutisella Suunnon yt-neuvotteluiden tuloksesta.