Turussa testataan aurinkokennoja

Turun ammattikorkeakoulun aurinkopaneelien testauslaboratorio on saanut ensimmäisenä Suomessa Tukesin FINAS-akkreditoinnin, joka takaa laboratorion mittaustulosten pätevyyden ja luotettavuuden.

Turun aurinkopaneelilaboratoriossa mitataan aurinkopaneelien tuottamaa tehoa. Asiakkaita ovat esimerkiksi aurinkopaneelien asennusliikkeet, tukkuliikkeet sekä suurten kiinteistöryhmien omistajat. Uutena asiakasryhmänä ovat aurinkopuistojen kehittäjät.

’’Testauspalvelumme avulla yritysasiakkaat voivat varmistaa aurinkopaneeliensa laadun. Ne voivat hyödyntää testauksen tuloksia esimerkiksi neuvotteluissa tai ongelmatilanteissa, joissa selvitetään tuotteiden vaatimustenmukaisuutta’’, viestii Turun amk:n Uuden energian tutkimusryhmän tutkimusvastaava Samuli Ranta.

Akkreditoitu testaus merkitsee hänen parempaa laatua ja luotettavuutta myös kuluttajille.

’’Akreditoidun laboratorion suorittama mittaus varmistaa, että paneelit täyttävät vaaditut standardit, mikä on erityisen tärkeää markkinoilla, joissa tuotteet valmistetaan toisella puolella maapalloa ja tuotteiden laatu voi vaihdella’’, Ranta kertoo.

Kuvituskuva: Fortumin aurinkovoimala