Bittium saa lisää voimaa softaradioiden myyntiin

Armeijan ohjelmistoradioita kehittävä Bittium Wireless ja brittiläinen alan jättiyhtiö BAE Systems ovat  sopineet oululaisyrityksen taktisen tiedonsiirron tuotteiden myynnistä Britannian lisäksi maailmanlaajuisesti.  Sopimus koskee vuosia 2024–2027 ja eikä anna yksinoikeutta  tuotteiden yksinoikeusmyyntiin.

Brittiläinen BAE Systems on yksi maailman suurimmista puolustusalan toimijoista tarjoten maailman edistyneimpiä, teknologiavetoisia puolustus-, ilmailu- ja turvallisuusratkaisuja.  Osana sopimusta BAE Systems ja Bittium aikovat osallistua valikoituihin tulossa oleviin taktisen tiedonsiirron tuotteita koskeviin kilpailutuksiin.

Uuden sopimuksen kautta BAE Systems ja Bittium voivat tarjota asiakkailleen ESSOR High Data Rate Waveform -aaltomuotoa, joka on Naton standardi ja ensisijainen aaltomuoto radioiden yhteentoimivuuteen NATO-kumppaneiden välillä.

”Yhteistyö BAE Systemsin kanssa on merkittävä askel Bittiumin kansainvälistymisstrategiassa. Olemme ylpeitä siitä, että Euroopan johtava puolustusalan yritys valitsi juuri meidän tuotteemme osaksi heidän tarjoamaansa.”, sanoo Bittium Oyj:n toimitusjohtaja Johan Westermarck.

Ensimmäisen tämän raamisopimuksen alle tulevan taktisen viestinnän tuotteiden tarjouskilpailun arvioidaan alkavan vuoden 2024 toisen vuosipuoliskon aikana.

Kuva: Tällä viikolla Bittium esittelee taistelunkestävän taktisen tiedonsiirron tuotteita ja järjestelmiä Pariisin puolustusalan Eurosatory-tapahtumassa. Yhtiön Tough SDR -radiot tukevat ESSOR-aaltomuotoa.