Ilmassa leijuva kaiutin – ääntä joka suuntaan

Korealainen LG on kehittänyt ilmassa vapaasti leijailevan kaiuttimen, joka tarjoaa valmistajan mukaan ääntä joka suuntaan. Äänisignaali siirtyy hätkähdyttävän näköiseen kaiuttimeen Bluetooth-linkin kautta.

Turbiineista inspiraationsa saanut LG:n kaiutinsarja mahdollistaa korkealaatuisen äänen. Sarjan suurin malli on PJ9, jonka alustaosa toimii sekä matalat äänet tarjoavana subwooferina että langattomana latausasemana.

Subwooferin päällä leijuu kaiuttimen erikoisuus eli korkeita ääniä toistava kaiutinelementti. Lisäkaiutin saadaan leijumaan ilmassa toisiaan hylkivien magneettien avulla.

Kaiuttimet on valmistettu alumiinista. Lisäksi kaiuttimet ovat vedenkestäviä, ja niille on myönnetty IPX7-sertifikaatti. Tämä tarkoittaa, että niitä voi pitää metrin syvyisessä vedessä jopa 30 minuutin ajan.

PJ-sarjaan kuuluu leijuvan erikoismallin lisäksi neljä samalle perusmallille rakentuvaa kaiutinta, johon mallista riippuen on lisätty muita ominaisuuksia, kuten radio tai subwoofer. Kaikki mallit toistavat Bluetooth-yhteydellä musiikkia esimerkiksi älypuhelimesta tai tabletista. Kaiuttimien akku kestää 10 tuntia.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016