Lisää tiloja virtuaalitodellisuudelle

Parin viikon päästä avataan Vantaalla laaja virtuaalitodellisuutta hyödyntävä peli- ja elämyspuisto viihdekeskus Flamingoon. Ensimmäinen kaupallinen VR-tila avattiin toukokuussa Helsingissä.

Pikseli-nimeä kanava virtuaalitodellisuuskeskus avataan 13. tammikuuta. Tekniikka perustuu taiwanilaisen HTC Vive-virtuaalilaseihin ja laajaan tietokonepatteristoon.

Keskuksen 320 neliön pelialue käsittää 14 virtuaalitodellisuuden kokemiseen varattua tilaa, joissa voi pelata, seikkailla, katsella lyhytelokuvia ja kokea virtuaalimaailmojen mukaansatempaavuuden. Paikassa on entuudestaan jo elokuvateattereita, golf-simulaattoreita ja kylpylä hotelleineen.

Maailmalla virtuaalitodellisuuteen perustuva arcade/cafe -liiketoiminta on kovassa nousussa. Kyse on hieman samasta kehityksestä kuin internetin alkuaikoina, jolloin syntyivät ensimmäiset nettikahvilat ja nettikeskukset.

Tiloissa on myös mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia ja yritystapahtumia. Uuden keskuksen takana ovat Jan Hursti ja Kari Koivisto.

Suomen ensimmäinen virtuaalitodellisuutta hyödyntävä pelihuone avattiin Hohtogolf West Coustin yhteydessä toukokuussa Helsingissä. Ennen sitä VR-tiloja oli vain korkeakouluilla, tutkimuslaitoksilla, ja alan teknologiaa kehittävillä tai hyödyntävillä yrityksillä.

LISÄÄ: Pikseli (LINKKI). uutinen Hohtogolf VR-tilasta (LINKKI) ja uutiset Seinäjoen amk:n (LINKKI) ja Oulun OYS Labran VR-demosta (LINKKI).

Kuva: HTC

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016