Suomalaisrahaa tiederahastoon – VTT mukaan 15 miljoonalla eurolla

Valtion omistama teknologiatutkija VTT on mukana uudessa tieteeseen keskittyvässä pääomasijoitusrahastossa. Uusi Voima-rahasto on Pohjolan ensimmäinen vain tieteeseen ja syväteknologiaan sijoittava pääomasijoitusrahasto.

Voima Ventures tahtoo toimia sillanrakentajana tutkimusmaailman ja startup -kentän välillä.

“Tällä hetkellä vain hyvin pieni osa suomalaisesta start up- ja kasvurahoituksesta kanavoituu tiedelähtöisiin syväteknologiayrityksiin”, sanoo uuden Voima Venturesin perustaja ja johtaja on startup -sijoittaja Inka Mero.

Jos Suomi haluaa olla globaalisti mukana ratkaisemassa muun muassa ympäristöön, terveydenhuoltoon ja energiaan liittyviä haasteita, tavoitteena pitää Meron mukaa olla on yhdistää tiede ja tutkimus, vahva yrittäjäosaaminen sekä arvoa luova pääoma.

Valtiollisen VTT:n lisäksi muita ankkurisijoittajia ovat European Investment Fund (EIF) sekä yksityishenkilöt. Perustajatiimiin kuuluu myös Mikko Kumpulainen, joka on työskennellyt aiemmin VTT:n tytäryhtiössä VTT Venturesissa, Vaaka Partnersissa ja BCG:llä.

Voima Venturesilla on kaikkiaan 38 miljoonaa euroa sijoitussitoumuksia, ja sen lopullinen tavoitekoko on 50 miljoonaa euroa. Se hallinnoi myös VTT Ventures Oy:n sijoitussalkkua.  TT:n ankkurisijoitus Voima Venturesiin on VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaran mukaan noin 15 miljoonaa euroa.

VTT:n sijoitussumma on peräisin VTT:n teknologiansiirtorahastoa varten saamasta lisärahoituksesta, josta Suomen eduskunta päätti vuosi sitten.

Lisää: Voima Ventures  (LINKKI) ja VTT Ventures -rahastot (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/