Uusi sairaalateknologia vyöryy messuhalleihin

Helsingin messukeskuksessa aukeavien Lääkäripäivien ohjelmissa tartutaan  terveydenhuollon kuumiin kysymyksiin. Niiden lisäksi messukeskuksessa on esillä runsaasti uusinta sairaalateknologiaa viimeisimmistä tutkimuslaitteista verkon läpi tehtävään etäterveydenhoitoon.

Lääkäripäivien näyttelyssä ovat esillä lääketieteen ja terveydenhuollon eri osa-alueet teknologiasta reseptilääkkeisiin (LINKKI). Samaan aikaan Lääkäripäivien kanssa järjestetään myös easyFairs Nordic Health Technology 2016 ja eHealth Forum 2016 ammattitapahtumat.

Aiemmin EasyFair järjesti tapahtuman Terveysteknologia-nimellä vuosina 2014 ja 2015. Nyt esillä on kodin ja sairaalan terveysteknologiat, niiden kehittäminen ja käyttöönotto. Tapahtuman järjestää Easyfairs yhteistyössä lääkäripäivien, sosiaali- ja terveysministeriön, Team Finland Health -verkoston ja Terveysteknologian liitto FiHTAn kanssa.

Esillä (LINKKI) on uusinta teknologiaa terveydenhoitoalueen ict-ratkaisuista esimerkiksi paikannusteknologian hyödyntäminen muistisairaiden apuna. Tapahtumassa on myös startup-yrityksille varattu Innovation Street. Sen lisäksi Verticalin, Helsinki Health Hubin sekä Health SPAn osastoilla on esillä kymmeniä terveudenhuoltoalan startup-yrityksiä.

Tapahtumassa järjestetään myös kaksi kansainvälisille asiantuntijoille suunnattua yksipäiväistä seminaaria. Niistä torstain 14.1 Finnish Innovation Day for Health Industry käsittelee terveydenhuollon innovatiivisia ekosysteemejä. Millaisia ne ovat ja mitä niistä hyötyvät terveydenhuollon palveluntuottajat, terveysteknologian teollisuus ja lääketeollisuus?

spektikor

 

 

 

Oululainen Spektikorin Kari Kivistö (oik) ja Ilkka Heikkilä esittelivät Lääkäripäivien kävijöille painetulla elektroniikalla toteutettua kertakäyttöistä sykkeen ilmaisinta ensiaputilanteisiin.

 

EKG

 

 

 

 

VTT:ssä kehitetty Bluetooth-mittausyksikkö, kännykkä ja pilvipalvelut tuovat EKG-mittaukset nykyaikaan. Perusteilla olevan yrityksen Beat2phone-tuotetta esitteli messuilla Timo Varpula.

 

everon

 

 

 

’’Everonin Vega-turvaranneke koostuu GPS-osan lisäksi kotitukiasemasta ja verkkopalvelusta’’, kertoi turkulaisen Everonin Markus Merne. Turvaranneke on myös kello ja GSM-verkkoa hyödyntävä kännykkä.

*) Kuvia lisätty 15.1.2016