Paikannusteknologia toi VR:n palkinnon

Paikannusteknologiaan keskittynyt Proximi.io oli VR:n Hackathon-viikon voittaja. Yrityksen ratkaisu mahdollistaa, että matkustaja ja matkan tarjoaja, voivat reaaliaikaisesti viestiä matkan kulkuun, vuorojen myöhästymiseen tai jatkoyhteyksiin liittyen.

Viime perjantaina päättyneen VR:n Ovelta ovelle -hackathon keräsi Helsinkiin viikoksi 12 aloittavaa yritystä rakentamaan it-ratkaisuja liittyen. VR:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa koko Suomi on matkustajan ulottuvilla yhdellä klikkauksella.

Proximi.io:n lisäksi hackathoniin osallistuivat: matkaruokien ja tuotteiden tilauspalvelun kehittäjä Yonoton, yksityisautojen Airbnb:ksi luonnehdittu Faraday, liikkumisen ja siihen liittyvien palvelujen suunnittelija Tuup, mobiilisti maksettavia liikkumisen palveluita kehittävä PayIQ, Mobility as a Service –yritys MaaS Global, pysäköintipalveluiden kehittäjä Caroom.

Muita olivat kimppakyytiapplikaatioiden kehittäjä Ridefy, mobiiliviestinnän helppokäyttöisyyttä edistävä BookIT Finland sekä YourTravel-tiimi, joka koostuu yritysten Confidexin, Nimble Devicesin ja Vincitin työntekijöistä. Lisäksi VR osallistui hackathoniin Food4Thought- ja Smooth Operator -tiimeillä, joista ensimmäisen osaaminen liittyy mobiileihin ravintolapalveluihin ja toisen matkaketjusovelluksen asiakasviestinnän kehittämiseen.

’’Proximi.io:n kehittämä idea ratkaisee oikean ongelman, se on hyödyllinen asiakkaillemme ja lisäksi heidän näkökulmansa paikannusteknologian hyödyntämiseen on innovatiivinen ja sellainen, jota me VR:llä emme olleet vielä ajatelleet, kertoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen.

Reaaliaikaisen yhteyden lisäksi Proximi.io:n ehdotuksessa voidaan yhdistää eri liikennevälineitä, jolloin matkustajalle tarjotaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot, mikäli hän esimerkiksi myöhästyy jatkoyhteydestään.

VR arvioi kaikki hackathonin aikana kehitetyt ideat vielä kertaalleen ja pohtii, minkä start upien kanssa se jatkaa idean kehitystyötä edelleen. Varmaa on se, että parhaan idean rakentanut Proximi.io jatkaa yhteistyötä VR:n kanssa.

Kuva: Proximi.io (LINKKI)

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!