Intel hakee nuoria värkkääjiä

Intel hakee IoT-yritysten lisäksi nuoria värkkääjiä korttiyritys Arduino kanssa Genuino-kehitysalustalleen. Pienikokoinen oppimis- ja kehitysalusta on yrityksen mukaan sopiva tee-se-itse-harrastajille ja koulutusympäristöissä käytettäväksi.

Intel kehitti uuden Genuino 101 –kehitysalustan kehityskorttiyritys Arduinon perustajien kanssa. Uutta korttia  kaupataan jo Yhdysvalloissa tosin Arduino 101 -nimellä. Euroopassa hintaa uudelle kortille tulee olemaan Euroopassa 27 euroa ja myyntiin se tulee ensi vuoden alussa.

intel_web_720_405Intelin uutta IoT-alustaa voidaan käyttää verkkoon kytkettyjen ja tietotekniikkaa hyödyntävien tuotteiden prototyyppien kehittämiseen. Kortilla käytetään Intelin kehittämää Curie-suoritinmoduulia.  Kortti on suunnattu aloittelijatason mikro-ohjainalustaksi, mutta siinä on valmiina jo kiihtyvyysanturi, gyroskooppi ja Bluetooth Smart –liitäntä.

”Olemme laajentamassa opetusohjelmistoamme sisällyttämään verkkoon kytkettävyyden ja edistykselliset ominaisuudet, joita nykypäivän opiskelijakehittäjät odottavat”, sanoo Massimo Banzi, Arduinon toimitusjohtaja ja perustaja.

Genuino 101 tullaan yhdistämään Arduinon kehittämään amerikkalaisen Creative Technologies in the Classroom (CTC) –tietokonekurssiin. Intel ilmoittaa tekevänsä tiiviisti yhteistyltä Arduinon kanssa tuodakseen uudenlaisen tietkonekurssin kouluihin kaikkialla maailmassa tulevien vuosien aikana.

Intelillä on tarjolla myös muita IoT-sovelluksiin tarkoitettuja kehityskortteja, kuten Edison ja Galileo. Lisää tietoa täältä (linkki).