Parempia musteita tulostettavaan elektroniikkaan

Nykyisten johtavien musteiden huono suorituskyky ja toisaalta korkeat kustannukset rajoittavat alan kehittymistä. Kupari olisi omiaan tälläkin saralla mutta sen ongelmana on ollut hapettumisherkkyys.

Kulta- ja hopeahiukkasiin perustuvat musteet ovat alalla ylivertaisia mutta kalliita. Toyohashi Techin ja Duke Universityn tutkijat ovat löytäneet nyt tavan tuottaa kupariseosten nanohiukkasia, joille saavutetaan vahva hapettumisen sietokyky.

Ratkaisua voidaan käyttää tärkeimpänä ainesosana esimerkiksi kohtuuhintaisissa johtavissa musteissa. Tulostettavalla elektroniikalla on potentiaalia edullisen elektroniikan valmistukseen joustaville tai kaareville pinnoille.

Lisää Nanobitteja.fi artikkelista (LINKKI) ja Toyohashi Techin tiedotteesta (pdf).