Pieni kännykkämoduuli IoT-sovelluksiin

Sveitsiläinen u-blox on tuonut tarjolle pienikokoisen SARA-U201 3G/2G-radiomoduulin, joka tukee sekä 2G että 3G-yhteyksiä. Moduulin avulla voidaan toteuttaa tulevaisuuden teollisuuden, autojen sekä kuluttajasovellusten esineiden internet (IoT) -ratkaisut.

Uusi u-bloxin SARA-U201-moduuli tarjoaa viisikaistaisen 3G/UMTS:n, nelitaajuisen GSM:n sekä täyttää kaikki radiotekniset viranomaisvaatimukset.

”Uutuusmoduuli sopii asiakkaille, jotka tarvitsevat yhtä aikaa 3G- ja 2G-verkon moduulia ratkaisuissaan, sanoo sveitsiläisen u-bloxin radiomoduuleista vastaava Stefano Moiol. Moduuli tukee datasiirron lisäksi myös puheyhteyksiä.

Uuden radiomoduulin mitat ovat vain 16 x 26 x 3 millimetriä ja se on pakattu 96-pinniseen LGA-koteloon. Uutuus on liitäntänastojen ja muotonsa puolesta yhteensopiva aiemman 2G-verkkoja tukevan SARA-G350-moduulin kanssa.

SARA-U201-moduulissa on valmiina UART- ja USB-liitynnät ja se voidaan yhdistää valmistajan kaikkien – paikantavien GNSS-moduulien ja piirien kanssa. Moduulissa on integroituna tuki AssistNow-sovellukselle ja IPv4/IPv6:lle, sulautetulle TCP/IP:lle, Ethernet over USB:lle sekä BIP/eSIM:lle.

SARA-U2 moduulit valmistetaan ISO/TS 16949-sertifioiduissa tehtaassa ja se täyttää valmistajan mukaan kansainväliset ISO 16750 -määrittelyt, jotka koskevat maantieajoneuvojen ympäristöllisiä ja sähköisiä testauksia.

Lisää tietoa u-blox (LINKKI)