VIDEO: Visio sähköautojen huoltoasemasta

Japanilainen sähköautovalmistaja Nissan on hahmotellut konsulttiyrityksen kanssa millainen voisi ollaa tulevaisuuden huoltoasema. Vai tarvitaanko niitä lainkaan, sillä radikaaleimmassa visiossa sähköauto voisi toimia omana huoltoyksikkönään verkon läpi.

Sähköautojen asiantuntija Nissan lähti kehittelemään Foster + Partnersin huippuarkkitehtien kanssa tulevaisuuden huoltoasemaa. Konsepti esitellään Genevessä parin viikon päästä järjestettävässä 86.  kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Visio osoittaa, miten sähkön syöttäminen autoista takaisin jakeluverkkoon, sähkön varastoin auton akkuihin, langaton lataus, itseohjautuva teknologia ja langaton liitettävyys voivat uudistaa energian käytön ja jakelun tapoja ainakin suurimmissa kaupungeissa.

’’Teknologioiden todellinen vahvuus löytyy tehokkaasta integroinnista’’, kertoo Nissanin Euroopan johtaja Paul Wilcox.

Nissan testaa Euroopassa parhaillaan innovatiivista Vehicle-to-Grid-järjestelmää, joka yhdessä käytettyjen akkujen hyödyntämisen kanssa mahdollistaa sen, että autoilijat voivat toimia itsenäisinä energiakeskuksina, jotka pystyvät varastoimaan energiaa, käyttämään sitä ja palauttamaan sitä takaisin jakeluverkostoon.

Vuoden mittaisen konsultoinnin päättävä yhteistyö esittelee vision liikkuvuuden tulevaisuudesta: maailman, jossa autot ovat vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa päästöttömyyden ja itseohjaavien autojen yleistyessä.

LISÄÄ: Video (LINKKI).