Nokia yritysostolla IoT-rannekkeisiin

Nokia aikoo hankkia ranskalaisen Withings SA:n vauhdittaakseen pääsyä digitaalisen terveyden markkinoille. Withings tulee olemaan osa Nokia Technologies -liiketoimintaa.

Ranskalaisen Withings S.A.:n. tuotevalikoiman kattaa digitaaliseen terveydenhuoltoon liittyviä tuotteita ja palveluita. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa aktiivisuusmittarit, vaa’at, lämpömittarit, verenpainemittarit, valvontakamerat ja vauvojen itkuhälyttimet.

’’Tämän kaupan myötä Nokia vahvistaa asemaansa esineiden internetin (IoT) alueella tavalla, joka hyödyntää Nokian luotetun tuotemerkin vahvuutta”. sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri

Suunnitellun Withings-kaupan arvo on 170 miljoonaa euroa ja kauppasumma tultaisiin maksamaan käteisellä. Yhtiössä on Ranskassa ja Yhdysvaltain ja Hongkongin toimipisteissä noin 200 työntekijää.

TerveWithingsNokiaIoTydenhuollon arvioidaan olevan yksi suurimmista markkinoista IoT eli esineiden internetin alueella.

Analyytikot ennustavat digitaalisen terveydenhuollon olevan eniten kasvava terveydenhuollon segmentti vuosina 2015-2020 ja sen vuotuisen kasvun (CAGR) olevan 37 prosenttia.

”Withings jakaa visiomme digitaalisen terveyden tulevaisuudesta. Yhtiön tuotteet ovat älykkäitä, hyvin suunniteltuja ja auttavat jo nyt ihmisiä elämään terveemmin”, sanoi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Ramzi Haidamus.

Yrityskauppa varmistaa Nokia Technologiesin huippuluokan patenttiportfolion jatkuvan uudistumisen. Tutkimus- ja patenttibisneksen lisäksi siihen kuuluu teknologioiden lisensointi muille valmistajille.

Suomessa aktiivisuusrannekkeita ja urheilukelloja tekevät jo Polar Electro ja Suunto. Myös oululainen Elektrobit panostaa IoT-suunnittelussaan myös terveysrannekkeisiin.

Ranskalaisen Withingsin hallituksen puheenjohtaja Eric Carreel ja toimitusjohtaja Cédric Hutchings perustivat yhtiön vuonna 2008. Withingsilla on noin 200 työntekijää Pariisissa, Cambridgessa, Yhdysvalloissa ja Hong Kongissa.

Päivitetty 15.01