Anviasta tarjotaan jo 120 miljoonaa euroa – käteisenä

Teleoperaattori Anvian ostamisessa hopealle jäänyt Finda on tehnyt uuden tarjouksen Anvia Telecomin koko osakekannasta. Yritys tarjoaa Anviasta käteisvastikkeena 120 miljoonaa euroa.

DNA-taustainen Finda Oy tehnyt tarjouksen Anvian ja sen tytäryhtiön Anvia Telecomin koko osakekannasta. Findan tarjoama kauppahinta on 120 miljoonaa euroa, joka maksetaisiin järjestelyn toteutuessa käteisenä.

Finda ja Anvia solmivat viime maaliskussa sopimuksen, jonka mukaan Finda ostaa 42 prosenttia Anvia Telecomista.  Anvia kuitenkin tiedotti toukokuun lopussa, että se on sopinut Anvia Telecomin sekä Anvia IT-Palvelut Oy:n, Anvia Hosting Oy:n, Anvia TV Oy:n ja Watson Nordic Oy:n myymisestä Elisa Oyj:lle 107 miljoonan euron kauppasummalla.

Anvian yhtiökokouskutsun mukaan kauppahinnan maksussa on sovittu käytettäväksi suurimmalta osin Elisan omistamia Anvian osakkeita sekä 31 miljoonan euron käteisvastiketta. Anvian ja Elisan yritysjärjestely on ehdollinen sille, että Anvian kesäkuun koolle kutsuttu ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy sen.

Anvia hallituksen puheenjohtaja Aappo Kontu kommentoi Findan tarjousta omassa tiedotteessaan.

”Anvian kannalta on tietysti positiivista, että sen pääliiketoimintaan osoitetaan kiinnostusta useammaltakin taholta. Saimme itsekin tiedon tarjouksesta vasta julkistuksen yhteydessä, ja hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa ja pohtimaan osakkeenomistajien kannalta parasta ratkaisua”, sanoo Anvian Kontu tiedotteessa.

LISÄÄ: Aiemmat Anvia-uutiset (LINKKI)

Päivitetty uutista Anvian kommentilla.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639