Robotit tulevat Habitare-messuille

Syyskuun Habitare-messuilla on huonekalujen lisäksi esillä tulevaisuuden asumista ja materiaali-innovaatioita. Tapahtuman yhteydessä järjestettävä Far ahead! luotaa robotiikan ja automaation mahdollisuuksia kodeissa, asumisessa ja rakentamisessa.

Tulevaisuuden kodissa voi olla robottikotiapulainen, joka huolehtii valot päälle ja television auki, keittää kahvit ja lämmittää ruoat. Siivoaa, nostelee tavarat lattialta ja tiskaakin. Arvioiden mukaan viiden vuoden kuluttua puolessa USA:n kotitalouksista on robotti.

’’Tätä kotirobottia ohjataan puhumalla ja se hallitsee koko kodin teknologian ilman monia erillisiä nappuloita tai ohjauskeskuksia,’’ maalailee tietokirjailija, yrittäjä ja Robotics Finlandin perustaja Cristina Andersson.

Habitare-messujen erikoitapahtumassa SuFar ahead! kysytään, minkälaisista töistä älykkäät ja vuorovaikutteiset robotit voivat meidät vapauttaa ja mitä uusia palveluita ne tarjoavat asumiseen? Cristina Andersson esiintyy keynote-puhujana Habitaren ahead!-arenalla pe 9.9. klo 11-12. Aiheena: Ihmisen uusi tuleminen – robotti avaa luovuuden portit.

zorawww
Zora

Zora-palvelurobottia maahantuovan Mawell Care Oy:n Erja Kantola uskoo, että ensimmäiset kuluttajille suunnatut sosiaaliset robotit suunnitellaan asumiseen ja hyvinvointiin.

Hänen mukaansa sosiaalinen robotti voi toimia yksinäisen ihmisen seurana. Robotit pystyvät tunnistamaan kasvoja sekä tunnetiloja. Arjessa hyödyllisiä toimintoja ovat esimerkiksi muistuttaminen lääkkeen ottamisesta ja päivän tapahtumista ja uutisten lukeminen netistä.

Näyttelyn kutsuvieraina ovat ABB:n kädellinen teollisuusrobotti YuMi (aloituskuva) ja kotirobotti Zora.

Habitare järjestetään Helsingissä, Messukeskuksessa 7.-11.9.2016. Samaan aikaan järjestetään myös ammattilaisten tapahtumat Forma ja Helsinki Design Weekin Showroom sekä yleisötapahtumat ArtHelsinki, Antiikki, HifiExpo ja ValoLight.

LISÄÄ: Habitare ja muut tapahtumakokonaisuuden messut (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639