Sähkö sopii myös luksusautoon

Mercedes-Benz esittelee  sähköllä toimivan Maybach 6 -luksusauton muutaman päivän päästä Kaliforniassa järjestettävässä Concours d Élegance-tapahtumassa.  Tässä vaiheessa kyse on uusia ideoita hakevasta konseptiautosta.

Kansainväliset autoharrastajat ja maailman hienoimmat keräilyautot kokoontuvat vuosittain elokuussa Kalifornian Pebble Beachille autojen kauneuskilpailuun. Kokoontumisessa esitellään entisöityjä muotopuhtaita harvinaisia klassikkoja, mutta myös autovalmistajien ja muotoilustudioiden konseptiautoja.

Kuuden metrin mittainen Maybach 6 on yksi tapahtumassa esiteltävistä konseptiautoista. Auto on nelivetoinen Coupé, jonka suorituskyky on 750 hevosvoimaa, 0-100 km/h alle neljän sekunnin. Täyssähköauton toimintasäde yhdellä latauksella 500 km. Huippunopeus on elektronisesti rajattu 250 kilometriin tunnissa.

Autossa on neljä sähkömoottoria. Pyöränaukkojen väliin sijoitettujen ilmanohjainten reunaan sijoitetut ledivalolistat alleviivaavat Vision Mercedes-Maybach 6:n muotoja.  Neliveto on toteutettu jokaiseen pyörään sijoitettujen erillisten sähkömoottoreiden avulla, joille virtaa työntää lattian alle sijoitettu 80 kWh:n akusto.

Sähköinen Vision Mercedes-Maybach 6 on toistaiseksi yksittäiskappaleena valmistettu konseptiauto.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639